U bent hier

Tot 5 jaar effectief voor zakkenrollerij, o.a. in Heist

Heist op den Berg | Kempen regio | Vlaanderen
05.12.2019 - 16.10u
Door: Lex Verellen

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft donderdag een ex-koppel schuldig bevonden aan zak­ken­rol­len. De twee hebben een vijftiental feiten gepleegd tussen januari en juli dit jaar.

De man die al eerder voor gelijkaardige feiten werd veroordeeld, kreeg vijf jaar effectief. Zijn ex-echtgenote kreeg 30 maanden.

De twee Roemenen werden in juli 2019 gefilmd bij Bel&Bo in Heist-op-den-Berg, waar een 85-jarige vrouw slachtoffer werd van zakkenrollerij. Op de beelden is de daad zelf niet te zien maar is wel duidelijk dat zakkenrollers de dame in het oog houden en volgen.

De twee werden daarna herkend als daders van eerdere feiten en worden uiteindelijk gelinkt aan 15 feiten tussen januari en juli van dit jaar. Ze waren actief in Heist-op-den-Berg, Aarschot, Diest, Beringen, Tielt-Winge en Sint-Joris-Winge.

De gestolen portefeuilles werden telkens teruggevonden in dezelfde vuilnisbak in Sint-Joris-Winge, vaak gewikkeld in een papieren zak en telkens ontdaan van geld en bankkaarten. Met die bankkaarten werd vaak nog geld afgehaald. De twee werden daarbij aan een bank gefilmd door de bewakingscamera.

De man geeft zijn betrokkenheid bij enkele feiten toe, maar zegt op het ogenblik van enkele andere feiten in Roemenië te zijn geweest. Zijn ex-echtgenote ontkent elke betrokkenheid en meent haar ex-man al tien jaar niet meer te hebben gezien. Zij zegt ook niet de vrouw op de beelden te zijn, maar denkt dat het om de nieuwe echtgenote van haar ex-man gaat.

Het parket meende dat alles wél duidelijk is en vroeg een strenge bestraffing voor beiden. De rechtbank noemde de feiten zeer ernstig en tilde er zwaar aan aangezien de twee er steeds de zwakste slachtoffers, namelijk oudere dames, uitkozen. (Belga)
Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto