U bent hier

Tot veertig maanden cel gevorderd voor Roemeense dievenbende

Heist op den Berg | Kempen regio | Provincie Antwerpen
18.11.2019 - 16.48u
Door: Mark Jaspers

Het openbaar ministerie heeft maandag celstraffen tot veertig maanden gevorderd voor drie Roemenen. Op twee maanden tijd hadden ze op verschillende locaties in Vlaanderen twaalf diefstallen gepleegd van voornamelijk luxegoederen. Ze werden herkend op basis van camerabeelden. De drie lieten verstek gaan op hun proces.

Marinel-Alexandru C. (20) werd op 27 oktober 2018 op heterdaad betrapt toen hij in een Delhaize in Antwerpen met een vijftigtal flessen champagne en whiskey aan de haal wilde gaan.

Hij had de flessen, ter waarde van 2.068 euro, verstopt in een winkelkar onder pakken toiletpapier. Er waren drie winkeldetectives nodig om de man in bedwang te houden. Ook tegenover de politie gedroeg hij zich weerspannig. Uit de camerabeelden bleek dat hij de diefstal niet alleen gepleegd had. Ook Nicu C. (45) was erbij betrokken.

Uit verder onderzoek van voornamelijk camerabeelden bleek dat de twee mannen daarvoor al hadden toegeslagen in een kledingzaak in Antwerpen (4 oktober 2018), een elektrowinkel in Merksplas (5 oktober 2018) en een Kruidvat-filiaal in Mechelen (15 oktober).

In Schoten hadden ze op 19 oktober 2018 een slijpmachine verdonkeremaand. Marinel-Alexandru C. had in zijn eentje op 24 oktober 2018 vier basgitaren ter waarde van bijna 6.300 euro gestolen in Antwerpen. Nicu C. was op 7 november met een zonnebril en vier flessen parfum aan de haal gegaan in Heist-op-den-Berg.

Marinel-Alexandru C. werd door de raadkamer na betaling van een borgsom vrijgelaten. Op 13 november sloeg hij samen met Nicu C. en Ionut-Alin V. (31) opnieuw toe bij kledingwinkel Zeb in Zoersel, waar ze twee jassen 400 euro stalen.

Twee dagen later was de Zeb in Dendermonde aan de beurt waar het trio veertien t-shirts van Tommy Hilfiger meenam. Ook de AS Adventure in Lochristi (16 november 2018) en een kledingzaak in Mechelen (11 december 2018) kregen tot slot bezoek van de beklaagden.

Ze gingen volgens de procureur goed georganiseerd te werk. Terwijl één van hen voor afleiding zorgde, sloeg de rest toe. Vaak waren ze eerst al op verkenning geweest, zodat ze precies wisten wat er te halen viel.

Vonnis op 16 december. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto