Na de midweek inhaalwedstrijd van Lizzards versus VHL, kon deze laatste de champagne laten knallen door 2-3 winst en de mathematische zekerheid over de titel in 2é divisie A.

Door het verlies van deze inhaalwedstrijd deed Lizzards Lubbeek een slechte zaak, want hierdoor behield Heist Delhaize Herenthout de tweede plaats met 2 punten bonus op hun achtervolger met gelijk aantal gepeelde wedstrijden.

Met het doel van de kwalificatie voor de play-offs voor ogen, moest VCHH het thuis opnemen tegen kersvers kampioen VHL, dat deze match ontspannen kon aanvangen, waar daarentegen voor de thuisploeg de belangen in deze wedstrijd zwaar doorwogen.

De bezoekende coach, die voorafgaand aan de wedstrijd zijn vrees uitte dat VHL mogelijk zou te lijden hebben van een decompressie, zag reeds bij het begin van de wedstrijd dat dit zeker niet het geval was. Met het mes tussen de tanden nam zijn team de betere start met 6-8 tot gevolg.

Na de eerste time-out bleef het spelbeeld nagenoeg hetzelfde, en diepte de leider in de competitie de voorsprong zelfs uit tot 10-16. VCHH was genoodzaakt tot de operatie 'Damage Control' in deze fase van de wedstrijd.

De inbreng van nieuwbakken tante Tessa Van Den Dries (broer en volley-ball international Bram Van Den Dries werd begin van de maand vader van Noah) bracht meer slagkracht en blokkerend vermogen, waardoor de motor van VCHH stilaan op toeren kwam, met een spannende remontada tot gevolg en VHL bij 20-20 een time-out nam.

Gevolg was dat Herenthout twee maal de fout inging en opnieuw tot achtervolgen aangewezen was. De misstappen werden dadelijk van de tabellen geveegd bij 22-22 en bij een zenuwslopend slot met setballen over en weer, behield de thuisploeg zijn cool en trok met 31-29 oververdiend aan het langste einde.

De tweede set startte met dezelfde 6-8 cijfers, maar met dit verschil dat de bezoeksters geen enkel punt cadeau werd gegeven. De leider in competitie stond, niettegenstaande de kleine voorsprong, stevig onder druk en na de spelhervatting greep Herenthout de bezoeksters helemaal bij de keel en serveerde zich een weg naar 16-11.

De thuisploeg loste deze greep niet meer en serveerde de tegenstand op een hoopje, en kon met verzorgd en attractief spel de setwinst oprapen met duidelijke 25-18 cijfers. Met deze 2-0 in setstand was het broodnodige punt om het lot voor play-offs in eigen handen te houden een feit en kon de derde set begonnen worden.

De derde set behaalde weerom een thrillerniveau, maar kapitein Hanne Danis, exponent van de aanvalsdrift van de volledige thuisploeg, en een receptioneel uitstekende Sofie Peeters, zorgden er voor dat het de thuisploeg was die met 8-7 aan de leiding stond bij de eerste onderbreking in de set.

Beide teams gaven elkaar geen duimbreedte toe, en bij de volgende onderbreking stonden de bordjes 15-16 voor de Leuvense lady's. Bij 18-18 gelijkstand verzamelde thuiscoach Staf Torfs de troepen voor een laatste peptalk die rendeerde.

Bij 24-21 hadden de speelsters van Heist Delhaize Herenthout 3 wedstrijdballen tegoed, maar moesten zij uiteindelijk wachten tot Sofie Peeters de 26-24 tegen het canvas mepte.

Opdracht meer dan volbracht voor de thuisploeg, die daarmee niet enkel de leiders klopten, maar het lot voor de tweede plaats nog volledig in eigen handen hebben.

In de laatste wedstrijd van het seizoen volstaat het om nog 1 punt te behalen bij de laatste in de stand, het reeds veroordeelde Jaraco As.