Matteo Trentin heeft Omega Pharma-Quick Step de 1e ritzege in de Tour bezorgd. De Italiaan haalde het nipt voor groene trui Peter Sagan en Tony Gallopin. Greg Van Avermaet kleurde het slot met een ontsnapping, maar hij kon zijn voorsprong niet vasthouden. Jurgen Van den Broeck ging voor de 3e keer op rij tegen de vlakte, nu in de laatste kilometer. Alles lijkt nog mee te vallen tweet Lotto-Belisol :"Eén voordeel: ik zal mager aan de bergen beginnen, want ik heb bijna geen vel meer over", verliest hij er zijn goed humeur niet bij.
 
Het geel blijft in handen van Nibali.

2e, 4e, 2e, 4e, 4e en 5e. Dat was de rij ereplaatsen die Sagan na 6 ritten kon voorleggen. Omdat die felbegeerde eerste plaats hem keer op keer was ontsnapt, zette hij zijn team op kop om de vluchters (Edet, Elmiger, Pichot, Delaplace, Huzarski en Busche) in toom te houden.

Opnieuw liep de voorsprong niet al te hoog op. Integendeel, Cannondale moest in de achtervolging enkele keren de teugels vieren omdat de zes aanvallers te snel dreigden ingelopen te worden.

De beklimming van de Côte de Maron, op 17 km van finishplaats Nancy, luidde de finale in. Elmiger en Huzarski werden als laatste vluchters gegrepen, de sprinters moesten één voor één passen.

Het viel niet meer stil op weg naar de Côte de Boufflers, de laatste klim van de dag. Een tegenvaller voor Van Garderen, de klassementsrenner van BMC, die na een val nooit meer vooraan raakte.

Een nieuwe tuimelperte - met daarbij Van den Broeck - zorgde voor nog meer opschudding, waardoor een klein pakket renners voor de knikkers mocht strijden.

Kwiatkowski plaveide het pad voor Trentin, die zijn meerdere leek te erkennen in Sagan. De Italiaan gaf Sagan een gemoedelijk klopje om de groene trui te feliciteren. Maar de fotofinish wees Trentin toch als winnaar aan.

Uitslag rit

1 ITA Matteo Trentin OPQ 5u18'39"
2     SLW Peter Sagan CAN +0"
3 FRA Tony Gallopin LTB +0"
4 NED Tom Dumoulin              GIA +0"
5 AUS Simon Gerrans OGE +0"
6 ITA Daniel Oss BMC +0"
7 FRA Cyril Gautier EUC +0"
8 FRA Sylvain Chavanel IAM +0"
9 BEL Sep Vanmarcke BEL +0"
10 BEL Greg Van Avermaet BMC +0"