De cameramasten van de beveiligingsfirma TowerEye uit Gierle (Lille) staan steeds meer op werven in het buitenland. "De afgelopen twee jaar zijn we met vijftig procent gegroeid", zegt Stijn Van Dingenen van TowerEye.

De masten met bewakingscamera's duiken in het binnenland vooral op festivals en bouwwerven op. De firma TowerEye, een zusterbedrijf van DNCS uit Gierle, krijgt nu ook meer aanvragen om de cameramasten te plaatsen op werven in het buitenland.

Onze masten staan niet meer alleen in België, maar tegenwoordig ook in Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en tot in Denemarken", legt Stijn Van Dingenen, business manager van TowerEye uit. "Het gaat dan vooral om grotere bouwfirma's uit België die de masten meer naar werven in het buitenland nemen.

De camera's kunnen niet alleen worden gebruikt voor het detecteren van ongewenste gasten. Ze zijn ook heel handig voor werfleiders om een overzicht te hebben. Zij moeten niet meer van de ene werf naar de andere rijden, maar kunnen vanop afstand kijken en inzoomen.

De camera's worden ook gebruikt om timelaps te maken van projecten." De data van de masten die in het buitenland staan, gaan naar een internationale meldkamer, waarbij bij ongeregeldheden meteen de politie of de werfleider kan worden ingeschakeld.

"Vroeger waren we vooral actief als de donkere periode van de winter begon, maar nu moeten we het hele jaar door masten gaan plaatsen op werven", zegt Stijn Van Dingenen. "In twee jaar tijd is TowerEye met vijftig procent gegroeid. De firma bestond in 2018 vijf jaar." Bij TowerEye is een tiental personen aan de slag.

Bron GVA - 12/07/19 - dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden – Nnieuws  License2Publish.