U bent hier

Tractorsluis moet sluipverkeer weren

Herenthout
12.11.2020 - 20.18u
Door: Mark Jaspers

In Zelle zal er volgende week een tractorsluis geplaatst worden om sluipverkeer te weren. Auto's kunnen er niet meer door, fietsers, voetgangers en tractors wel.

'In Zelle is al jaren enkel landbouw- en bestemmingsverkeer toegelaten', klinkt het bij het gemeentebestuur.  'Toch zijn er heel wat automobilisten die deze weg gebruiken van en naar het industrieterrein Klein Gent.

Daardoor ontstaan er gevaarlijke situaties voor fietsers en voetgangers, worden de bermen en de rijweg stuk gereden en ontstaan er diepe putten naast de rijweg.

Om deze problemen te verhelpen plaatst het lokaal bestuur volgende week een tractorsluis te Zelle, als wijze van proef. Een tractorsluis is een verhoging in het midden van het wegdek zodat auto's er niet meer door kunnen, fietsers, voetgangers en tractors wel.

Zo wordt het sluipverkeer geweerd wat moet leiden tot een veiliger wandel- en fietsgebied in en rond Zelle.

De gemeente wil veilig voet- en fietsverkeer in deze mooie landelijke omgeving stimuleren. Het is een zeer mooi wandel- en fietsgebied, dat ook in de huidige tijden nog maar eens aan belang heeft gewonnen.

Deze maatregel heeft niet enkel recreatieve waarde, maar is ook een belangrijke stap in het traject van de verkeersveilige gemeente waartoe het bestuur zich bij aanvang van deze legislatuur engageerde.

De tractorsluis wordt in het midden van de rijweg geplaatst. Aan beide zijden blijft er een doorrijbreedte van maximum 1,50 m die wordt afgebakend door betonnen Jersey-blokken en schampblokken. Alle materialen zijn voorzien van reflectoren en de tractorsluis zal de hele nacht verlicht worden.

Om bestuurders tijdig te verwittigen van de nieuwe verkeerssituatie wordt er voorsignalisatie geplaatst worden op het kruispunt Zelle-Atealaan en Zelle-Bergense Steenweg.

Tijdens de plaatsing van de tractorsluis zal er geen doorgang mogelijk zijn in Zelle.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto