U bent hier

Trage wegen, goed gelegen

Nijlen regio
29.01.2018 - 15.20u
Door: Jens Nnieuws Jens

Op dinsdag 20 februari organiseert de gemeente een rondvraag om samen met omwonenden, eigenaars, landbouwers, fietsers en wandelaars na te gaan of de openstelling en/of het herstel van de geïnventariseerde trage wegen in Nijlen wenselijk is. Daarna worden de adviezen gebundeld en wordt bekeken welke werken zullen worden uitgevoerd. De input van de toekomstige gebruiker is hierbij cruciaal!

Na een inventarisatie van Regionaal Landschap Rivierenland samen met enkele enthousiaste padvinders, werden er maar liefst 72 kilometer aan trage wegen in de gemeente deelgemeente Nijlen in kaart gebracht. Hiervan was iets meer dan de helft nog toegankelijk. Vroeger maakten de inwoners uit Nijlen veelvuldig gebruik van deze karrensporen, jaagpaden, veldwegen, bosweggetjes en kerkwegels.

Vandaag bieden deze alternatieve routes heel wat mogelijkheden voor zachte weggebruikers om zich op een veilige, milieuvriendelijke en avontuurlijke wijze doorheen het landschap te bewegen. Bovendien vertellen trage wegen het verhaal van de vroegere dorpsgemeenschap, dienen ze als ecologische verbinding tussen natuurgebieden en ze zijn een verkeersveilige route voor wandelaars en fietsers.

Praktische gegevens rondvraag

Locatie: gemeentehuis. Programma: 20u-20u20: welkomstwoordje en informatiemoment en 20u20u-22u30u: workshop Trage Wegen

Om organisatorische redenen is het de bedoeling om vóór donderdag 15 februari in te schrijven via Janne@rlrl.be of op het nummer 015 28 18 22.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto