Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trage wegen Herenthout krijgen naambordjes

Herenthout

Vijf trage wegen in Herenthout krijgen een officiële naam met naambordje. De toerismeraad koos deze namen uit tal van inzendingen die werden verzameld na een oproep aan de inwoners.

Een trage weg is een weg die gebruikt wordt voor traag verkeer, bv. kleine doorsteekjes, bospaden, landbouwwegen, jaagpaden, oude spoorwegbeddingen … Ook in Herenthout liggen verschillende paadjes en voetwegen over de gemeente verborgen.

Om meer zichtbaarheid te geven aan de wegen, werd een regionale oproep gelanceerd om de naam en geschiedenis van trage wegen te onderzoeken of nieuwe namen te verzinnen. Tientallen namen en weetjes kwamen binnen, en daaruit koos de toerismeraad vijf namen.

Vanaf deze week geven de naambordjes de trage weg duidelijk aan. De bordjes hebben de kleuren blauw en geel, naar analogie van het wapenschild van Herenthout.

De trage wegen met hun namen en locatie:

  • Koelebeke - achter zaal Lux (voetweg 60)
  • ’t Lijke - scheiding tussen Botermarkt en Bouwelse Steenweg, komt uit op Nijlense Steenweg (voetweg 58)
  • Lijzegoor - tussen Heikant en Doornstraat (voetweg 28)
  • Pispaddeke - tussen Kloosterstraat en Doornboompad
  • Judopaddeke - tussen Kloosterstraat en Schoetersstraat (voetweg 61)

De naambordjes worden officieel onthuld op zondag 7 mei met de opening van het toeristisch seizoen. Een huifkar rijdt dan van aan ’t Leibeekhof langs alle trage wegen, met een gids die meer over de verborgen paadjes vertelt.

Herenthout

Deel dit artikel