Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trainer Jonas De Roeck en T2 Messoudi verlaten KVC Westerlo

KVC Westerlo Jonas De Roeck
Jonas De Roeck is niet langer de trainer van KVC Westerlo. Dat meldt KVC op haar website. De 1-3-nederlaag tegen Anderlecht bleek de druppel in de KVC-emmer te veel. De Kemphanen  staan na 16 speeldagen nog steeds voorlaatste met 11 punten, een degradatieplek dus. Ook T2 Mo Messoudi verlaat de club.

 

"De wegen van KVC Westerlo en Jonas De Roeck scheiden", meldt KVC.  "De club heeft na een constructief overleg de samenwerking beëindigt met de Belgische coach die sinds juli 2021 aan het roer stond bij de Kemphanen.

Gedurende zijn twee jaren als hoofdcoach bij KVC, stond de Roeck mee aan de wieg van het mooie parcours dat onze club de laatste jaren wist af te leggen, met onder meer de promotie naar de hoogste klasse in 2022 en het succesrijke seizoen 2022-2023, waarin onze Kemphanen zich tot één van de grote revelaties ontpopten met knap en attractief voetbal.

Die goede lijn kon ondanks een sterke en gedreven wil dit jaar jammer genoeg niet verdergezet worden. Daarom besloot de club na een constructief overlegmoment om de samenwerking stop te zetten.

KVC Westerlo gaat nu op zoek naar een nieuwe hoofdcoach om de draad weer op te pikken richting het uitgestippelde traject waar de club zowel op infrastructuur als sportief vlak de voorbije jaren was ingeslagen, om zo opnieuw attractief eersteklasse voetbal naar de Kempen te brengen en te behouden.

De volledige clubwerking wil graag Jonas bedanken voor zijn inzet en geleverde werk gedurende de afgelopen jaren waarmee hij mede KVC Westerlo opnieuw op de kaart wist te zetten op het hoogste niveau en wil hem dan ook veel succes wensen in het verdere verloop van zijn carrière."

Volgend weekend staat voor Westel het belangrijke kelderduel tegen KVK Kortrijk op het programma.  (pp)  Foto KVC Westerlo.

KVC Westerlo Jonas De Roeck

Deel dit artikel