U bent hier

Training Special Olympics-atleten voor Wereld Zomerspelen met Jolien D’hoor

Neteland
20.12.2018 - 13.05u
Door: Mark Jaspers

In maart 2019 trekt Special Olympics Belgium (SOB), met een Belgische delegatie van 80 atleten naar Abu Dhabi voor de Wereld Zomerspelen. SOB, de Olympische organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking wordt daar vertegenwoordigd in 14 verschillende Olympische disciplines waaronder wielrennen.

Ils Broos uit Herenthout, Evy Ploegaerts uit Niel en Patrick Timmers uit Geel zullen deel uitmaken van de Belgische delegatie wielrennen op de Zomer Wereldspelen in Abu Dhabi.

De geselecteerde Belgische wielrenners met verstandelijke beperking zakken 19 december af naar de Blaarmeersen om samen te trainen en dit in aanwezigheid van Olympisch winnares Jolien D'hoore. Journalisten en persfotografen die dit Play Unified-moment waarbij atleten met en zonder verstandelijke beperking samen sporten, willen bijwonen zijn op woensdag 19 december welkom om 13 uur in de Indoorwielerpiste van de Gentse Blaarmeersen.

Het aftellen is begonnen naar de Special Olympics Wereld Zomerspelen met nog minder dan 100 dagen te gaan. Op vrijdag 8 maart 2019 vertrekt de Belgische delegatie voor twee weken naar Abu Dhabi.

Daar zullen 80 Belgen het in 14 Olympische sportdisciplines opnemen tegen meer dan 7000 atleten uit de hele wereld. Onze 6 wielrenners trainen volgende week woensdag 19 december voor het laatst samen in de indoorwielerpiste van de Blaarmeersen te Gent. De training wordt ondersteund door de head coach Jos Timmers en coach Marcel Van Beylen die meegaan naar Abu Dhabi.

Olympisch kampioene Jolien D'hoore zal mee de clinic leiden en kijkt er ontzettend naar uit: "Ik ben heel fier dat ik de atleten mag begeleiden tijdens de baan clinic in de laatste rechte lijn naar de Wereld Zomerspelen in Abu Dhabi. Ik hoop hen nog enkele tips mee te geven zodat ze vol vertrouwen aan hun Spelen kunnen beginnen."

De Nederlandstalige atleten Lieven Mels (39), Patrick Timmers (53), Ils Broos (42), Evy Ploegaerts (36) en Stefaan Pyck (29), en de Franstalige Walter Scharlaeken (58) verwelkomen toeschouwers en pers graag op woensdag 19 december van 13u tot 16u in het Wielercentrum Eddy Merckx van het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen (ingang via Strandlaan 3, 9000 Gent). Het is open en gratis voor publiek.

Voor accreditaties, meer informatie en interviewaanvragen, gelieve contact op te nemen met:
Wavemakers PR & Communications, Astrid De Paep, astrid@wavemakers.eu, +32 (0)476 58 02 74

Over Special Olympics

Special Olympics is een internationale beweging die het hele jaar olympische sporten aanbiedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Via sport wil Special Olympics hun zelfvertrouwen, hun gezondheid en hun mogelijkheden in het dagelijkse leven verbeteren.

De beweging wil het taboe dat vandaag nog altijd bestaat rond personen met een verstandelijke beperking doorbreken, om zo respect en waardering te creëren voor alle personen met een verstandelijke beperking. Special Olympics werd opgericht in de Verenigde Staten in 1968 door Eunice Kennedy Shriver en telt vandaag 4 miljoen atleten in 178 landen.

De vzw Special Olympics Belgium werd opgericht in 1979. De organisatie staat onder de Hoge Bescherming van Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin. Tia Hellebaut en Kevin De Bruyne zijn meter en peter van de organisatie die erkend is door het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité.

De Nationale Spelen van Special Olympics Belgium zijn HET sportief hoogtepunt van het jaar voor meer dan 3400 atleten met een verstandelijke beperking. Special Olympics Belgium is ook internationaal aanwezig, met de deelname van Belgische atleten aan de Wereldzomer- en Wereldwinterspelen.

Meer informatie vindt u hier: www.playunified.be of www.facebook.com/SpecialOlympics.be

imageMeer nieuws

20e Herfstdagen van Ter Vesten - Jos Wouters

20e Herfstdagen van Ter Vesten - Jos Wouters
Herentals 21.08.2019 - 07.13u

Kruip in de vacht van een geleidehond

Kruip in de vacht van een geleidehond
Heist op den Berg | Kempen regio | Westerlo 20.08.2019 - 17.58u

10e Montmartre op Begijnhof Herentals

10e Montmartre op Begijnhof Herentals
Herentals 20.08.2019 - 17.51u

Op een elektrische fiets zweet je net zo hard als op een gewone fiets

 Op een elektrische fiets zweet je net zo hard als op een gewone fiets
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 20.08.2019 - 16.28u

KLJ organiseert grootste sportkamp van het land

Kempen regio | Nationaal 20.08.2019 - 11.52u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto