U bent hier

Transferverbod KVC Westerlo opgeheven

Westerlo
24.12.2013 - 14.11u
Door: Herman Gezelle

KVC Westerlo bevestigt dat het probleem van het transferverbod reeds is opgelost. De licentiemanager van de KBVB heeft zonet bevestigd dat KVC Westerlo met één bijkomende verrichting de perfecte naleving van de voorwaarden heeft vervuld en dat hij alle leden van de Licentiecommissie zal inlichten om het transferverbod op te heffen. Toch wenst KVC Westerlo toelichting te geven bij deze ongelukkige gang van zaken waaraan de club geen schuld treft.  Ondanks het feit dat KVC Westerlo alle zaken netjes op orde had, werd er toch een transferverbod uitgesproken. Totaal onverwacht. Iedereen keek verbaasd op.

Wat is er aan de hand? KVC Westerlo heeft een discussie met Sporting Charleroi omtrent 1 maand van de huurprijs van speler Gnohere die vorig seizoen voor 6 maanden werd gehuurd, en wel omdat hij niet meer was opgedaagd. Deze zaak is aan de licentiecommissie reeds 6 maanden geleden gesignaleerd en ondertussen aanhangig gemaakt bij de arbitragecommissie binnen de schoot van de KBVB. De zaak zal in de loop van 2014 behandeld worden.

Tot gisteren heeft het licentiedepartement enkel vragen gesteld omtrent de procedure, zo ook op de zitting van gisteren voor de licentiecommissie. Daar werd nog eens benadrukt dat KVC Westerlo een voorbeeldige leerling is en dat zij volkomen terecht de betwisting omtrent de huursom voert voor de arbitragecommissie.

Tot hun eigen verbijstering moest KVC  daarna vernemen dat hen een sanctie werd opgelegd zonder dat ze een fout hadden gemaakt. Hoe is dit mogelijk? Dit zijn werkelijk middeleeuwse praktijken waarbij de club aan de schandpaal wordt genageld en alles over zich heen krijgt zonder enig mogelijk verweer of voorafgaande verwittiging.

Op geen enkel ogenblik werd ons gevraagd, advies verleend of werd Westerlo uitgenodigd het betwiste bedrag te consigneren.

Na de negatieve beslissing restte er hen geen andere keuze dan dit onmiddellijk te doen om de publieke opinie duidelijk te maken dat ze machteloos stonden en het hier inderdaad om een storm in een glas water ging. Alle commotie had makkelijk kunnen vermeden worden.

Alhoewel KVC Westerlo de mening is toegedaan dat zij door deze beslissing schade opliep en ze deze beslissing met succes juridisch zou kunnen aanvechten, besloot KVC Westerlo om de gemoedsrust zo spoedig als mogelijk te herstellen en op de uitnodiging van de Licentiecommissie in te gaan zodat deze soap van de baan is. (KVC Westerlo)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto