U bent hier

Transplantoux en Happy Weekends organiseren 1e Benefiet Fiets & Wandelweekend

Geel | Internationaal | Kempen regio | Vlaanderen
23.12.2019 - 15.02u
Door: Mark Jaspers

De vzw Transplantoux (Leuven) en reisorganisatie Happy Weekends (Geel) organiseren van 15 tot 17 mei 2020 het eerste Transplantoux Benefiet Fiets & Wandelweekend. Dat vindt plaats in de De Peel, een prachtig fiets- en wandelgebied in de Nederlandse provincie Noord-Brabant.

Uitvalsbasis is een mooi 4-sterrenhotel in Asten. Stan Van Samang, peter van Transplantoux, roept in een filmpje iedereen op om deel te nemen.

De vzw Transplantoux moedigt mensen na een orgaantransplantatie aan om gezond te bewegen en te sporten. Ze doet dat door het hele jaar door sportieve activiteiten op ieders niveau te organiseren. Denk aan wandelen, fietsen, triatlon.

"Samen sportief zijn houdt het lichaam gezond", weet Gert Verstraelen (Arendonk) van Transplantoux en 3 jaar geleden zelf niergetransplanteerd. Tijdens verschillende evenementen staan beweging, samenzijn en gezelligheid centraal.

De vereniging, die haar thuisbasis heeft binnen AZ Gasthuisberg Leuven, telt 360 leden.

"Orgaantransplantatie is geen ver-van-mijn-bedgebeuren", weet Gert Verstraelen. "Jaarlijks krijgen in België 1.000 mensen een nieuw orgaan. Op 1 januari van dit jaar stonden 1.269 mensen op de wachtlijst.

Met het Fiets & Wandelweekend in De Peel willen we mensen uitnodigen om mee te bewegen en we gaan natuurlijk veel plezier maken. Maar tegelijk willen we onze vereniging beter bekendmaken en orgaandonatie en -transplantatie extra onder de aandacht brengen."

"Mensen laten bewegen is ook wat wij willen bereiken", zegt Paul Huysmans, zaakvoerder van Happy Weekends. De touroperator organiseert fiets-, wandel- en loopweekends. "Op dat vlak vullen we mekaar mooi aan."

De reisorganisatie neemt de praktische organisatie op zich voor het eerste Transplantoux Benefiet Fiets & Wandelweekend zoals het verzorgen van de reservaties, de contacten met het hotel en de lunchplekken, de uitwerking van de routes, enz.

Het benefietweekend van 15 tot 17 mei 2020 wordt georganiseerd vanuit Best Western Hotel Nobis in Asten (NL). De deelnemers kunnen dagelijks kiezen uit een begeleide fietstocht (60 – 65 km) of een wandeling (15 – 17 km).

Vrijdagavond worden de routes voorgesteld en is er ook een infosessie over orgaantransplantatie. "Alles is geregeld", vertelt Transplantoux-peter Stan Van Samang. "De overnachtingen, de routes, het eten, de wandel- en fietsroutes. Dus je moet aan niks meer denken. Heerlijk lijkt me dat."

Reserveren voor het eerste Transplantoux Benefiet Fiets & Wandelweekend in De Peel kan vanaf donderdag 26 december 2019 om 9 uur. De eerste 5 koppels die reserveren, krijgen een gratis upgrade naar een deluxe kamer. Reservatie via www.happyweekends.be of 014 75 71 16.

Bij de foto: vlnr Bart Berkvens (Transplantoux), Gert Verstralen (Transplantoux), Paul Huysmans (Happy Weekends).

Filmpje: Peter van Transplantoux Stan Van Samang sprak een tof filmpje in ter promotie van dit Fiets & Wandelweekend. (ph)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto