Nadat TP&H – Transport Vandijck uit de Welvaartstraat Herentals aanvang 2013 Smits Transport Europe heeft ondergebracht in de groep, gaat ze nu door op haar elan en breidt ze haar diensten uit in het internationale bloemen- en plantentransport door de overname van FTI (Frulleux Transport International) uit Wetteren.

Medewerkers en wagenpark worden vanaf 1 maart 2014 ondergebracht in ESV Koel- en Vriestransport nv (onder de koepel van TP&H-Vandijck). Bestaande klanten blijven verzekerd van continuïteit en behouden de normale service en door de synergiën in bestaande lijnen worden er verdere optimalisaties bereikt.

Over FTI : eigenaar Walter Frulleux is een bekende naam in het bloemen- en plantentransport en heeft gedurende 21 jaar de zaak gebracht tot wat ze nu is. Hij zal in dienst blijven van ESV Koel- en Vriestransport en neemt een commercieel-operationele taak op zich.

ESV Koel- en Vriestransport behaalde in december 2013 ook nog de strenge TAPA-certificering voor haar activiteiten.

TP&H beschikt over faciliteiten om goederen tijdelijk op te slaan waaronder een 3,5ha groot terrein met 18.000m2 opslagruimte in Geel. In Herentals heeft het 7.500m2 opslagruimte en een eigen bewaakte parking ter beschikking.  Verder beschikt het bedrijf over een eigen werkplaats om de vloot in optimale conditie te houden. Douaneformaliteiten  kunnen ter plaatse geregeld worden.