U bent hier

Transuniverse Forwarding neemt Ierlandspecialist GC-Trans uit Morkhoven over

Herentals | Vlaanderen
02.12.2018 - 23.11u
Door: Herman Gezelle

Transuniverse Forwarding neemt alle activiteiten van GC-Trans uit Morkhoven over. GC-Trans is gespecialiseerd in groepagezendingen naar en vanuit Ierland, naast een aantal bestemmingen doorheen Europa. Zaakvoerder Denis Glorie blijft aan boord en stapt over naar Transuniverse.

Dankzij zijn lange ervaring beschikt Denis Glorie over een grote kennis van de Ierse markt en van het vervoer van verpakt gevarengoed (ADR/IMO). Met de integratie wordt de bestaande trafiek van Transuniverse op Ierland aanzienlijk uitgebreid: de capaciteit wordt verdubbeld en de frequentie van vertrekken wordt aangevuld met midweek afvaarten.

Denis Glorie vervoegt het team van Transuniverse en kan hierdoor de klanten van GC-Trans nu ook een veel bredere keuze aan bestemmingen aanbieden.

Deze overname past in de groeistrategie van Transuniverse Forwarding. Die voorziet een verdubbeling van de jaaromzet tot 100 miljoen euro tegen 2022.

Deze strategie bestaat enerzijds uit een verdere organische groei via de uitbreiding van de bestaande dienstverlening en het versterken van de bestaande trafieken – onder andere met de uitbouw van intermodale diensten - en anderzijds uit gerichte acquisities van bedrijven die actief zijn in niches die we verder willen ontwikkelen.

Over Transuniverse Forwarding

Transuniverse Forwarding werd in 1983 opgericht door Frank Adins, nu nog steeds eigenaar en voorzitter. Met vestigingen in Wondelgem en Constanta (Roemenië) is de Belgische dienstverlener actief in internationale groepage, nationale distributie en logistiek.

Met een honderdtal werknemers wordt een jaaromzet (2016) van ruim 55 miljoen euro bereikt. In de groepagetransporten is Transuniverse Forwarding marktleider in België op Turkije, Iran, Portugal, Spanje en Griekenland. Via de eigen vestigingen en agenten heeft het bedrijf 30 overslag- en distributieplatformen in Europa.

Voor de eigen logistieke activiteiten beschikt de groep over 24.000 m² opslagruimte.(pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto