M7 Group, een van de grootste Europese betaal-tv aanbieders, voegt op 5 februari Travelxp HD toe aan het zenderaanbod van haar merken TV VLAANDEREN (België), CANALDIGITAAL en Online.nl (Nederland).

De nieuwe zender is 24u per dag beschikbaar in haarscherpe hd-kwaliteit. Het nieuws wordt vandaag aangekondigd op een persconferentie.

Travelxp HD brengt fascinerende reis- en lifestyle programma's van meer dan 45 landen over heel de wereld. De inhoud van de programma's is voor 100 procent door eigen huis geproduceerd. Travelxp HD zendt uit in het Engels met Nederlandse ondertitels die binnenkort beschikbaar zijn.

"We zijn toegewijd om elke potentiële reiziger over de hele wereld te bereiken", zegt Prashant Chothani, CEO van Travelxp HD Europe. "We zijn dan ook zeer enthousiast over ons akkoord met een grote Europese speler zoals M7 Group, dat ons toelaat om ons bereik in verschillende belangrijke Europese markten aanzienlijk uit te breiden."

"Met de lancering van Travelxp HD bieden we een antwoord op de vraag van onze klanten naar een zender die zich volledig toewijd aan reizen", zegt Bill Wijdeveld, Business Development bij M7 Group.

"Travelxp HD heeft zijn meerwaarde al bewezen in andere delen van de wereld en we kijken dan ook uit naar een vruchtvolle samenwerking in de Europese markt."

Naast de verspreiding via satelliet en IPTV, zal Travelxp HD ook beschikbaar zijn via de verschillende M7 Live TV apps. Zo kunnen klanten op al hun schermen, smartphone, tablet en laptop, live kijken naar Travelxp HD.

Als onderdeel van de nieuwe overeenkomst zal M7 Platform Services instaan voor een beveiligde distributie van Travelxp HD aan externe operatoren binnen het Europese dekkingsgebied van de ASTRA 23.5° satelliet. (pb)