Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trein botst tegen vrachtwagen aan spooroverweg Veedijk Turnhout, bestuurder lichtgewond - treinverkeer onderbroken

Foto Infrabel

Aan de spooroverweg Veedijk in Turnhout is rond 14.05u een trein tegen een vrachtwagen gebotst. De vrachtwagenbestuurder raakte lichtgewond. Het treinverkeer is in beide richtingen onderbroken tussen Turnhout en Tielen.

Hoe het incident is kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk.   "Volgens de eerste vaststellingen zou de vrachtwagenchauffeur zich hebben vastgereden op de overweg tijdens een file", zegt woordvoerder Thomas Baeken van spoorwegbeheerder Infrabel.

"De treinbestuurder heeft nog wel geprobeerd om een noodremming uit te voeren, maar de aanrijding kon niet vermeden worden",  vervolgt Baeken. "Het is belangrijk dat je géén overweg oprijdt als je die niet in een keer kan oversteken. Dat is ook zo bij kruispunten."

Volgens politie Regio Turnhout is de vrachtwagenchauffeur met lichte verwondingen naar het AZ Turnhout gebracht. In de trein raakte niemand gewond. 

"Door het incident zijn de spoorwegovergangen aan de Veedijk, de Tieblokkenlaan en de Vuurkruisenstraat op dit moment gesloten.
De politie vraagt met aandrang om niet tussen de gesloten slagbomen te slalommen, maar om te rijden. Het is nog niet duidelijk hoelang de hinder zal duren."

De NMBS legt bussen in.  Er is geen treinverkeer mogelijk tussen Turnhout en Tielen.  De trein moet getakeld worden.  (Infrabel/pol)

UPDATE 15.22 : De spoorwegovergangen aan de Tieblokkenlaan en de Vuurkruisenstraat zijn opnieuw open. De overweg aan de Veedijk blijft nog een tijdje dicht.

Veedijk 48, Turnhout, België

Foto Infrabel

Deel dit artikel