Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Treintunnel Lierseweg Herentals zaterdag 21/1 afgesloten

Oude spoorbrug Lierseweg

De tunnel van de Lierseweg onder de spoorweg is zaterdag 21 januari afgesloten voor alle verkeer. De Vlaamse Waterweg nv verwijdert de bekisting van de eerder ingehesen betonbalken.

De werken gebeuren in het kader van de nieuwe en hogere spoorwegbrug over het kanaal in Herentals door De Vlaamse Waterweg nv en Infrabel.

De tunnel van de Lierseweg onder de spoorweg, tussen Rietbroek en Wolfstee, is zaterdag 21 januari tussen 6u en 22u afgesloten voor alle verkeer.

In november heeft De Vlaamse Waterweg er de betonbalken van de nieuwe spoorbrug ingehesen. Nu gaat ze de bekisting ervan verwijderen. Afsluiten is de veiligste optie voor het werkteam en het doorgaand verkeer.

Voor gemotoriseerd verkeer is omleiding voorzien via de E313. Fietsers kunnen passeren via het jaagpad.

Opwaardering Albertkanaal

De werken kaderen in de opwaardering van het Albertkanaal, waarbij de kanaalbruggen worden verhoogd zodat schepen met 4 containerlagen vlot kunnen varen. Door de nieuwe ligging van de spoorwegbrug wordt ook het spoorwegtracé aan weerskanten van het kanaal aangepast over meer dan 2 km. Foto boven : Oude spoorbrug Lierseweg / spoorbrug tunnel Lierseweg tijdens de bouw 2021 / Johan Temmerman / N-archief.

Spoorbrug tunnel Lierseweg tijdens de opbouw

Spoorbrug tunnel Lierseweg tijdens de opbouw

Lierseweg 268, Herentals, België

Oude spoorbrug Lierseweg

Deel dit artikel