De jaarlijkse sporttrofeeën werden uitgereikt in Schouwburg Rex. 128 individuele kampioenen en 16 kampioensploegen werden in de bloemetjes gezet voor hun mooie sportprestaties.

Het hoogtepunt van de avond was de bekendmaking van de sportlaureaten waarbij trial biker Yoric Dammen werd verkozen tot sportfiguur van het jaar. Het gemeentebestuur is trots op zoveel sportief talent en wenst elk van hen van harte proficiat met hun mooie resultaten.

> Publieksprijs

Na het grote succes van vorig jaar werd de Publieksprijs voor de tweede keer uitgereikt. Meer dan 3.000 mensen brachten hun stem uit! Fijn om te zien dat ook het brede publiek onze sporters een warm hart toedraagt. Al deze stemmen werden geteld en hielpen uiteindelijk wielrenster Noor Vandendijck aan de overwinning.

> Trofee van Sportverdienste

De trofee van Sportverdienste ging dit jaar naar een duo. De twee sterkhouders van de Koninklijke Motorclub Mol, Karel Aerts en Leo Peelaerts, werden gehuldigd voor hun jarenlange inzet voor de club. Aangezien ze beiden hun afscheid aankondigden, leek het dit jaar het perfecte moment om hen in de bloemetjes te zetten.

> Meest beloftevolle jongere

Noor Vandendijck kreeg de titel van meest beloftevolle jongere van het jaar. De veldrijdster van Acrog Balen BC werd vorig jaar zowel provinciaal als Belgisch kampioene. Hierdoor lijkt de sterke traditie van het Vlaamse veldrijden opnieuw verzekerd.

> G-sporter

De trofee voor beste G-sporter van het jaar ging naar Seppe Loots. Seppe speelt sinds 1 september in een gemende ploeg van valide basketbalspelers en spelers met een beperking. Met deze ploeg won hij maar liefst 20 van de 25 nationale wedstrijden. Daarnaast won hij goud op de Special Olympics.

> Sportfiguur

Yoric Dammen werd verkozen tot sportfiguur van het jaar. Hij sluit zijn carrière in het trial biken af als winnaar van de Europese Beker en met een hele reeks podiumplaatsen op Belgische en Europese kampioenschappen. De trofee van Sportfiguur is voor hem een echte kers op de taart nu hij deze discipline enkel nog recreatief zal beoefenen.

> Sportclub

De titel van beste sportclub van het jaar ging naar Vabco Mol Atletiek. De club behoort tot de top van de provincie en Vlaanderen. Zelfs nationaal behaalden ze een aantal titels. Zowel de dames- als de herenploeg klommen op tot de ere-afdeling en hielden daar ook stand.

> Jeugdtrain(st)er

De trofee voor beste jeugdtrain(st)er was voor Klaas Tjoonk. De trainer van Hockeyclub Inter Mol heeft maar liefst zes ploegen onder zijn hoede. Reden genoeg dus voor zijn club en leden om hem voor te dragen als jeugdtrainer van 2018. Naast training geven is Klaas ook betrokken bij het bestuur van de club als sportief verantwoordelijke, speelt hij zelf in de eerste ploeg in de nationale reeksen en probeert hij wekelijks een wedstrijd te coachen of als scheidsrechter op te treden.

> Jeugdsportclub

Naast sportclub wordt Vabco Mol Atletiek ook gelauwerd als jeugdsportclub. Met meer dan 240 jeugdleden en een indrukwekkende lijst aan podiumprestaties zijn ze een terechte winnaar. Bovendien beschikken ze over een degelijk en uitgebreid jeugdsportbeleid, waardoor de kwaliteit aan training en begeleiding van de Molse atletiekjeugd gegarandeerd blijft.

Er werden die avond ook subsidies uitgereikt:

> Subsidies jeugdsportstages

Elke club die in 2018 een jeugdstage aanbood, kon een aanvraag indienen voor subsidies. Volgende sportclubs ontvingen elk een cheque van 600 euro: Molvoc, Mozka, Golfclub Nuclea en Tennis Club Field. Met dit geld kunnen ze verdere initiatieven voor de jeugdleden uitwerken.

> Subsidies sportmanifestaties

Ook clubs die een groot evenement of tornooi organiseerden kwamen in aanmerking voor subsidies. Molvoc, Gym Mol, Koninklijke Motorclub Mol, Mol Tennis Club, De Kempense Kwispel en Tennis Club Field kregen elk een cheque van 800 euro.