Triflex aan de Diamantstraat 10 in Herentals, specialist in vloeibare kunststoffen, heeft een nieuwe productserie van luminicerende markeringen in België gelanceerd. De verven en koudplasten met lichtgevende pigmenten zijn bekend onder de naam Triflex NightLine.

De luminicerende pigmenten in de markeringen absorberen daglicht of kunstlicht. De aanwezige lichtbronnen zijn in de meeste gevallen voldoende om de pigmenten ‘op te laden’. In het donker, geven de pigmenten een geel-groen licht. Dit natuurkundige effect duurt en duurt.

In maart presenteerde Triflex de luminicerende markeringen al aan een select gezelschap tijdens het Seminar Veilige Wegen. De Triflex NightLine producten zijn geschikt voor ondergrondse parkeergarages, trappenhuizen, tunnels en andere ruimtes waar bewegwijzering essentieel is. In het geval van brand, rookontwikkeling, of bij lichtuitval in donkere ruimtes, zijn de lichtgevende markeringen een effectieve manier om mensen in noodsituaties te begeleiden; de kortste weg uit de gevarenzone.

Opvallende vluchtwegen

De luminicerende pigmenten in de markeringen absorberen daglicht of kunstlicht. De aanwezige lichtbronnen zijn in de meeste gevallen voldoende om de pigmenten 'op te laden'. In het donker, geven de pigmenten een geel-groen licht. Dit natuurkundige effect duurt en duurt.

Metro Hamburg

Bij de realisatie van de nieuwe metrolijn U4 in Hamburg, was veiligheid de belangrijkste focus. In geval van calamiteiten, moeten passagiers de tunnel zo snel mogelijk kunnen verlaten. In de 2.800 meter lange tunnel is 1-componenten verf gebruikt om de vluchtwegen te markeren. Geschikt voor ruimtes met een lage mechanische belasting. De productenreeks van Triflex NightLine kent ook 2-componenten koudplast en epoxy hars. Geschikt voor ruimtes die zwaarder belast worden.

Triflex maakt deel uit van de Follmann groep en heeft een hoofdzetel gelegen in Minden, Duitsland.

(Bron Triflex)