Tris: "De match begint al goe voor onze Noorderburen. In het publiek zie ik nen Hollander dik naar zijn vijs krijgen van zijn vrouw omdat hij het volkslied verkeerd zingt. Die gaat da geen twee keren meer doen, kben daar zeker van, want ik ben ni de enige die dat gezien heeft.
 
De tegenstanders komen uit Mexico en den arbiter is ne Portugees en ge ziet Van Gaal denken, we halen dat hier op ons sloefen. t Zullen er dan toch andere dan de roze van Ochoa moeten zijn want die zijn in form.
 
Na 8 minuten moet De Jong er al uit en Martins Indi komt in de match.  Bij deze zijn we vertrokken voor een partijtje slaapverwekkend, vervelend voetbal. Het ziet er zelfs naar uit dat den drinkbreak na een half uur het spannendste moment wordt. De eerlijkheid gebiedt ons wel te zeggen, dat het schroeiend heet is, ni echt voetbalweer en dat de mannen begrijpelijk dorst hebben.
 
En dan net voor de rust, toch wat actie. Robben wordt door Marques tegen de voet gepakt met een zuivere penaltyfout en Moreno doet er nog een schepje bovenop. Maar de Portugese arbiter heeft duidelijk prut in zijn ogen want hij fluit geen fout. Hij is veel te hard bezig met Moreno die blijft liggen en op de brancard weggedragen moet worden. Dat is dan meteen ook het einde van de "oh zo spannende" eerste helft.
 
De tweede helft valt Reyes in voor de geblesseerde Moreno. Op de één of andere manier heeft het effect :  een paar minuten later schiet Dos Santos met een schitterende trap op doel en de bal zit. Het is 0 - 1 voor de Mexicanen en het publiek gaat compleet uit zijn dak. 't Is schoon om te zien.
 
Van Gaal beseft eindelijk dat zijn opstelling toch niet je dat is en tot ieders opluchting haalt hij de klungelende Verhaegh uit de wedstrijd en vervangt hem door Depay.  Dat had al veel eerder mogen gebeuren. De match krijgt direct een pak meer vaart.
Er gebeuren nog een aantal wissels, Dos Santos en Van Persie moeten naar de bank en voor Nederland komt Huntelaar erin. Geen slechte zet blijkt later.
 
Nog maar eens drinken, ge weet wel, de zon en zo .... en dan gebeurt het. Na een hoekschop van Robben, schiet Huntelaar in actie, geeft een pass en Sneijder maakt een prachtig doelpunt voor Nederland. Wesley is ne gelukkige mens en  Ochoa staat erop te kijken. In de Vlaanders zouden ze zeggen : gelijk nen uil op ne kluit. Het is 1 - 1 en iedereen bereidt zich mentaal al voor op verlengingen.
 
Maar dat is buiten het geweldige acteertalent van dramaqueen Robben gerekend. Het dient gezegd dat die trouwens gerust de man van de match genoemd kan worden. In volle penaltyzone gooit hij zich neer na een kleine tik van Marques, zet een prestatie neer waar hij in Hollywood met gemak een Oscar voor zou krijgen en sleept alsnog de hem in de eerste helft ontzegde penalty uit de brand.
 
We zien Dos Santos biddend tot alle heiligen op de bank zitten, wanneer Huntelaar zich klaarmaakt om te trappen. Maar niks kan nog helpen. Klaas-Jan schiet keihard in doel. Het is 2 - 1 voor Nederland en de wedstrijd is ten einde. De Mexicaanse jongens moeten naar huis.
 
Het Hollandse legioen wordt gek op de tribune. 't Is weer dikke feest in de Lage Landen én in Brazil. Voor iedereen behalve voor de Mexicanen die hun tranen de vrije loop laten. Het is een dunne lijn tussen uitzinnige vreugde en oeverloos verdriet. Voetbal is en blijft een onverbiddelijke sport."

Tris in Brazil.