U bent hier

Tris in Brasil (11): "Wilmots is een superpsycholoog"

Internationaal
02.07.2014 - 20.17u
Door: Peter Caers

Tris: "

The Red Devils vs. Team USA, man, man, man. Het zou den titel van nen thriller van formaat kunnen zijn. Zo ne nagelbijter in de traditie van Hitchcock. Wat een spanning, wat een suspens! Volgens mij hebben ze half België moeten reanimeren na de match en in de USA zal er toch ook een paar keer dik geslikt en verslikt zijn.
 
We zijn maar met 600 Belgische supporters in de tribune maar ons ploegske wordt luidkeels aangemoedigd. De spandoek : "we are always in good Kompany" gaat vinnig de hoogte in. We geloven erin, let the games begin : voor vorst, voor vrijheid en voor recht!
 
De match is nog geen halve minuut bezig en de toon is al gezet. Origi vormt een serieus gevaar. Een enorm gat in de Amerikaanse verdediging, Origi trapt bijna binnen en keeper Howard krijgt bekan een attack van colère. Hij brult zijn ploegmaten toe en ze hebben het gesnapt, dit mag ni meer gebeuren.
 
Er is  in het begin nog een beetje verwarring bij de Amerikanen. Ze hebben nog ni goed door dat ze soccer aan het spelen zijn, en geen footbal maar gaandeweg komt het besef. Wanneer er een poging wordt gedaan om Fellaini te tackelen, draait den deze zijn eigen kwaad om, beziet den Amerikaan in kwestie met een vernietigende blik en trekt dan effekes zijn kousen op. Ze krijgen de boodschap, nen Belg, en zeker ene met migratieachtergrond, gaat ni zo maar neer.
 
Na een kwartiertje krijgen we een klein intermezzoke. Nen helen ijverige fan rent in superman t shirt het veld op. Hazard krijgt nen high five maar De Bruyne kan er ni mee lachen. De Kevin maakt die mens effekes rap duidelijk dattem best kan maken dattem van het veld af is. Hier moet gesjot worden en da is een ernstige zaak.
Nog een kwartiertje later is er ne goal voor België .... allez genen echte goal want ze sjotten ni den bal in het doel maar nen Amerikaan, en da is eigenlijk ni de bedoeling. Baisley krabbelt beduusd recht en is de rest van de match op wraak uit voor zijnen gekrenkten trots.
We hebben ook nog Johnson die zijn eigen zeer doet, het is ni helemaal duidelijk hoe het manneke het flikt, maar hij moet wel het veld afgedragen worden en Yedlin komt erin just voor halftime.
 
Ik mag ni vergeten te zeggen dat ondertussen keeper Howard door de meeste Belgen, in Brazilië én thuis, hartsgrondig gehaat wordt. Kan die vent een stukske in de weg staan. Het is om de muren van op te lopen. Ambetante mens! Ni te doen. Hij doet safe na safe en is een voetbalploeg op zijn eigen. Achteraf blijkt dat het van 1966 geleden was dat ne keeper nog zoveel reddingen deed in één match. Het zegt ook wel iets over het niveau van onze Duivels. Wat ze hier laten zien is wereldklasse.
Drieske mist ei zo na een goal. De spanning stijgt ten top, Hij is moe en wordt vervangen door Mirallas, Voor de States komt Wondolowski erin. Ook genen aangename mens om tegen te sjotten. En da bewijst hem als hij in den toegevoegden tijd rap ne goal wilt maken en er nog bijna in slaagt ook. De hemel zij dank voor onze Courtois. De Belgische harten staan stil en Klinsman is een beetje (veel) teleurgesteld. Maar de bal gaat dus ni in doel en we krijgen verlengingen.
 
Vertonghen staat aan de zijkant over te geven. Het broodje "Américain préparé" dat hij aan het verorberen is, ligt duidelijk op zijn maag maar het houdt hem ni tegen om het rustig verder te soldaat te maken na de rust.
 
Wilmots bewijst nog maar eens wat een superpsycholoog hij is. 't Is ni schoon van onze twee topspitsen tegen mekaar uit te spelen maar het heeft effect. Hij maakt dankbaar gebruik van een klein gebrekje, waar 99 % van het mannelijk ras last van heeft : het mannelijke ego. Origi wordt uit de wedstrijd gehaald en de naar de bank verwezen Lukaku valt in. Natuurlijk wilt de Romulu aan heel de wereld bewijzen dat hij ten onrechte niet opgesteld was en dat doet hij dan ook met verve. Hij geeft een schitterende assist en De Bruyne schiet de bal in doel. Gooooaaaaall de Belgica!!!! 1 - 0 : Wilmots loopt met zijn hartverwarmende enthousiasme het veld op, de sfeer kan ni meer stuK.
 
Bij de Amerikanen heeft Jones ni zijnen besten dag. Eerst loopt hij los tegen de spikes van Vertonghen die gewoon op de grond lag en daarna krijgt hij de vuist van De Bruyne vol in zijn gezicht. Het was een per ongelukske en de Kevin is duidelijk zelf geambeteerd. Hij gaat den  Jones dan ook bemoedigend op zijne rug kloppen : komaan jongen, zo erg kan het ni geweest zijn .... den Jones zijn gezicht staat alleen maar scheef voor de rest van zijn leven.
 
Het duo Lukaku - De Bruyne schiet opnieuw in actie. Deze keer geeft de Kevin den assist en Romulu scoort. 2 - 0 voor België en we denken dat we op rozen zitten.  Maar dat is buiten Green gerekend die er iets later vlotjes 2 - 1 van maakt. Dezen bal kon zelfs onzen Thibaut ni pakken. Ge zult begrijpen dat er genen enen Belg is die nog asem haalt, zeker ni omdat de Amerikanen ineens hunne moed terug gevonden hebben en op de valreep een vitesseke bij steken.
 
Gelukkig geeft den Algerijnsen arbiter maar ne minuut extra tijd. Klinsman krijgt nog maar eens ne colère aanval, maar niks gekort .... het blijft 2 - 1. Onze Duivels gaan naar de kwartfinale waar Argentinië op ons wacht. Dat de Messi zijn beentjes maar al insmeert, het zal nodig zijn. Ons mannen zijn in form want, we moeten het toegeven, Team USA heeft hier ook de wedstrijd van hun leven neergezet. Het was een waardige tegenstander.
 
Feest, feest, feest in België. Het bier vloeit rijkelijk en morgen zal menig baas een oogske moeten toeknijpen als er weer ene met ne kater iets te laat komt werken, maar het is voor de goei zaak : wij worden immers Wereldkampioen."
Tris in Brazil
imageMeer nieuws

Na een ongeval toch kunnen communiceren in het ziekenhuis

Geel | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 30.06.2022 - 08.58u

Zwemmer (26) komt om in Netekanaal in Ranst

Zwemmer (26) komt om in Netekanaal in Ranst
Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 30.06.2022 - 00.54u

Vorselaar zoekt partner voor padel

Neteland | Vorselaar 30.06.2022 - 00.46u

Akkerbouwbedrijf uit Laakdal levert groene stroom voor The Slope op Rock Werchter

Akkerbouwbedrijf uit Laakdal levert groene stroom voor The Slope op Rock Werchter
Kempen regio | Laakdal regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 29.06.2022 - 16.35u

De Biezenhoeve voegt als eerste Belgische melkveebedrijf nitraat toe in koeienrantsoen

EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 29.06.2022 - 16.07u

TW Classic 2023 met Bruce Springsteen in minder dan één uur uitverkocht

 TW Classic 2023 met Bruce Springsteen in minder dan één uur uitverkocht
Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 29.06.2022 - 15.08u

Rechter beveelt internering voor vrouw die Natalia bedreigde

Geel | Kempen regio | Vlaanderen 29.06.2022 - 14.56u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto