U bent hier

Tris in Brasil (14) : "We hebben van deze Rode Duivels nog niet alles gezien"

Internationaal | Neteland
07.07.2014 - 06.44u
Door: Peter Caers

Tris: "Net op tijd afgereist naar hoofdstad Brasilia waar onze Duivels het in de kwartfinale in het Estadio Nacional de Brasilia opnemen tegen de Argentijnen met de alom geprezen en gevreesde Lionel Messi. Voor de volksliederen weerklinken, lezen de aanvoerders de verklaring tegen racisme voor. Kompany doet dit met verve in het Nederlands en in het Frans en wordt overstemd door het gejuich in het publiek. Hij kan een lach niet onderdrukken en iedere Belg die naam waardig, smelt op dit moment voor "onze jongens".
 
Het is schroeiend heet en kurkdroog in de Cerrado, een stukje woestenij op meer dan 1100 m hoogte en het doel van onze Duivels bevindt zich in volle zon. Thibaut moet het doel verdedigen met de zon in zijn ogen. De scheidsrechter is een Italiaan, en da wilde nu precies ook ni direct als ge tegen een ploeg moet uitkomen waarvan bijna de helft in de Italiaanse competitie speelt. Dame geluk staat niet aan onze kant.
 
De eerste minuten van de match is er een overwicht van de Argentijnen. Onze jongens in de verdediging zijn duidelijk nog even hun draad kwijt en we bekopen dit zuur. Iedereen spits zich toe op Messi en zo komt het dat niemand door heeft dat  Higuain in de achtste minuut de bal toevallig voor de voeten krijgt en scoort. De Belgen zijn van de hand God's geslagen, Courtois was machteloos en vloekt gelijk een ketter, maar het onheil is geschied. 1 - 0 voor Argentinië.
 
Witsel krijgt een duw in de rug van Messi en heeft veel chance dat hij niet naast Neymar kan gaan liggen maar we zullen maar denken dat de scheids ook last had van de zon in zijn ogen zeker. In ieder geval, De Bruyne laat deze blijk van partijdigheid tegen zijn ploeggenoot niet aan zijn hart komen. Hij heeft zijn ritme teruggevonden en knalt 2 keer keihard op doel, één keer net naast, één keer een safe van Romero. Onze spitsen moeten niet onderdoen voor een Lionel.
 
Bij de tegenaanval, geraakt Di Mario in duel met Kompany, die trouwens schitterend verdedigt. En alhoewel ze mekaar niet raken, gaat Angel toch neer. Er is iets mis met zijn dijbeen en hij moet naar de kant. Enzo Perez neemt over.
 
Iets later wordt er weer een robbertje  gevochten, net voor onze goal. Fellaini raakt vol het been van Messi, net buiten de 16. Iedereen is het erover eens, hier wou de Lionel ne penalty uitlokken. Maar hij krijgt een vrije trap. Alle hens aan dek bij onze mannen, maar de grote Messi schiet over de muur en over de goal. En we kunnen gaan rusten.
 
Na de rust, mist Messi nogmaals een vrije trap. Hij is precies ni in form of zou het kunnen dat het manneke een beetje overroepen is? Ik krijg toch ferm dien indruk. Het grote gevaar bij de Argentiijnen komt van Higuain. Het is een ijverig bazeke en vast van plan om nog ne goal te maken. Zijn eerste poging na de rust schampt gelukkig af op de hielen van Van Buyten, zijn tweede poging gaat door de benen van Kompany maar naast het doel.
 
Wilmots vindt dat het tijd wordt om zijn bank in te schakelen. Lukaku komt erin voor Origi, Drieske Mertens mag overnemen van Mirallas. Kevin is kwaad en een beetje terecht. Hij speelde fantastisch en ik blijf mij afvragen waarom onze coach op dat moment Hazard er niet afgehaald heeft. Maar hij zal wel zijn redenen hebben, zijn voetbalkennis gaat een heel stukske boven de mijne. In ieder geval, met de vervangers waait er een nieuwe wind door onze ploeg, figuurlijk dan want van 't weer moet het ni komen.  Na een assist van Vertonghen gaat een kopbal van Fellaini net over doel. Zijn ressorts in zijnen Afro waren ni goe afgesteld deze keer. De Bruyne geeft nog een prachtige voorzet, Lukaku kan er net niet bij maar Mascherano maakt er ei zo na een own goal van. Die mag ook wel een pint trakteren aan Romero voor deze safe.
 
Een kwartiertje voor het einde mag onze Nacer dan toch eindelijk Hazard vervangen. Eden speelt normaal geweldig, maar in dees match kon hij duidelijk zijnen draai niet vinden. Er komen 5 minuten bij en de Duivels gooien nu met de moed der wanhoop alles in de strijd. Witzel schiet loeihard op doel, maar Romero redt. 
 
Deze wedstrijd kan echter niet eindigen voor er nog een oude vete wordt uitgevochten. Messi loopt zich volledig vrij en komt helemaal alleen oog in oog met Courtois te staan. Lionel schiet op doel, maar Thibaut redt, zonder verpinken. Argentinië - België mag dan wel eindigen op 1 - 0. De stand Messi - Courtois is duidelijk 0 - 1.
 
Onze Duivels kunnen met opgeheven hoofd het WK verlaten. Ze lieten zien wat ze kunnen en als ze er nu nog zelf in leren geloven, kan het niet meer stuk. Den dag dat wij de mat op kunnen stappen met de bravoure en het zelfvertrouwen van nen Hollander houdt niks of niemand ons nog tegen, zelfs Messi niet.  Red Devils you rock! They ain't seen nothing yet!"

Tris in Brazil
 
 
 

: "

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto