Tris: "Rio de Janeiro :  supporters van de Duitse Mannschaft en van Argentinië, maar vooral Messi, zitten klaar voor de langverwachte finale van het WK 2014. Het Brazilaanse topmodel Gisele Bündchen brengt samen met Carles Puyol de wereldbeker binnen in het stadion. Onder toezicht van de Italiaanse scheidsrechter Rizzoli kan de wedstrijd van start gaan.
 
Reeds na 2 minuten wordt de toon gezet wanneer Rojo een duwfout maakt op Müller met een vrije trap voor Duitsland als gevolg.  Kroos mist, maar van dan af regent het overtredingen en gele kaarten. In de 17de minuut krijgt Kramer een dusdanige knal tegen het hoofd dat hij niet meer weet waar hij staat. Toch beslist coach Jogi dat hij nog best kan verder spelen, tegen advies van de dokters in.
 
De match is bijna een half uur bezig als Higuain in doel schiet. Enorme vreugde op en naast het veld bij de Argentijnen maar er wordt gevlagd voor buitenspel en het doelpunt wordt afgekeurd. De stand blijft 0 - 0.
 
Ondertussen wordt het duidelijk dat Kramer echt niet meer in staat is om verder te spelen. De jongen weet van voor niet meer dat hij van achter leeft en loopt als een zombie te zwalpen over het plein. Achteraf blijkt hij een serieuze hersenschudding te hebben. Schürrle valt voor hem in.
 
In de allerlaatste minuut van de eerste helft houdt nog even iedereen de adem in wanneer Höwedes op doel schiet, maar hij raakt de paal en Romero redt voor er verder onheil kan gebeuren.
 
Tijdens de pauze zien we David Beckham rondlopen en handtekeningen uitdelen en in de tweede helft valt Aguero in. Samen met Rojo, die al op het veld stond, zorgt dit ervoor dat de match meer dan het bekijken waard is. Voor het mooie spel moet je het niet doen. Messi mist een schot recht voor doel waar zelfs een miniem zijn hand, of zijn voet, niet voor omdraait. Neuer pleegt een regelrechte aanslag op Higuain door hem zijn vuist in zijn gezicht te slaan en zijn spikes in zijn lenden te zetten. Schürrle en Romero staan serieuzen ambras te maken en den Italiaanse arbiter moet zich danig laten gelden tegen Perez en eens heel duidelijk maken dat hij de baas is.
 
Er volgt nog wat opschudding als een streaker in zwembroek, met op zijn borst het opschrift "natural born prankster" op Höwedes toeloopt. De man wordt vakkundig verwijderd en de stilgelegde wedstrijd kan verder gaan. Het is duidelijk dat er verlengingen komen en Götze valt in voor Klose.
 
Tijdens de verlengingen worden de overtredingen alsmaar driester. Aguero doet verschillende aanvallen op Schweinsteiger die uiteindelijk hevig bloedend van het veld moet. Zijn gezicht wordt langs de zijlijn vakkundig genaaid en hij is terug klaar voor de dienst. Müller laat zich ook niet onbetuigd en trakteert Demichelis op een ferme kopstoot. Door al dit tumult valt er een gat in de verdediging van de Argentijnen en Götze maakt hier dankbaar gebruik van door een schitterende goal te maken na een voorzet van Schürrle.  Messi probeert in de allerlaatste minuut het onheil nog te keren, maar mist voor de zoveelste keer een vrije trap. De stand is 1 - 0 en Duitsland is verdiend wereldkampioen 2014.
 
De Duitsers zijn uitzinnig van vreugde, het beeld van Christo Redentor dat de wedstrijd vanop zijn hooggelegen sokkel volgde wordt gehuld in de Duitse kleuren en ondertussen rollen bittere tranen over de wangen van de Argentijnse spelers en supporters. De droom is uiteen gespat. Zelfs het feit dat Messi de gouden bal in ontvangst mag nemen, maakt niets goed, want iedereen weet dat hij die in dit toernooi niet verdiend heeft. De uitreiking van de gouden handschoen aan Neuer is meer terecht.
 
Met een laatste blik op Christo Redentor, die voor mij toch ook wel een beetje getooid is in de Belgische kleuren, trek ik mij stilletjes terug om mijn valiezen te gaan pakken. Mijn tijd in Brazil zit erop. Het is mooi geweest en het was me een eer om voor u verslag te mogen uitbrengen met een lach en een traan.  Tot in 2018."


Tris in Brazil.