U bent hier

Tris in Brasil (6): 'Fellaini marry me'

Internationaal | Neteland
23.06.2014 - 07.10u
Door: Peter Caers
Tris: "België - Rusland, mannen, wa kunnen we nu  zeggen van dees match?  Ik hoorde Wilmots zeggen : we kunnen niet altijd Champagne voetbal spelen, maar komaan hé, dees was Boecht van Dunaldi. Ge kreeg er in ieder geval evenveel koppijn van.
 
Iedereen was vol hoop omdat Vertonghen ni meer mocht starten. Vermaelen ging het arrangeren. Heeft hem toch wel de pech dat hij zich blesseert tijdens de opwarming zeker ... hoeveel tegenslag kunde hebben? Maar toch, geblesseerd of ni, Vermaelen treedt aan. Ik ben er nog altijd niet zeker van dat dat een goei zaak was.
Na een half uur, in een troosteloze eerste helft, moet Vermaelen toch forfait geven en ja hoor, Vertonghen wordt terug opgesteld. Het enige dat we van de Jan gezien hebben dees match is dat hij op geregeld tijdstippen ofwel bang wegsprong van de bal, ofwel iedere keer de bal in de voeten van ne Rus sjotte. Ik weet dat hij nogal weinig voorbereidingstijd had gekregen, maar misschien had iemand hem toch moeten vertellen dat de mannen van ons ploeg in het rood speelden.
 
Drieske Mertens liep zich de benen van het lijf, viel aan en verdedigde tegelijk, gaf ongelofelijk goede voorzetten maar .... er was gene spits te zien om af te maken. Waar was Lukaku? Overal behalve waar hij moest zijn. Het was huilen met de pet op en we mogen ons twee pollekes kussen dat de Russen geen enkel ruimtelijk inzicht hadden en dachten dat de goal ne meter of 5 groter was dan in werkelijkheid of het had al 0 - 10 geweest in den eerste helft.
 
En toch zat op de tribune  een smoorverliefde Belgische supporter die erin bleef geloven en een bord met " Fellaini marry me" de hoogte in stak. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat Marouane het ni gezien heeft.
 
Tegen de rust, ligt meer dan de helft van de Belgische supporters te slapen en dit betert niet echt in de tweede helft. Na ne minuut of tien valt toch eindelijk Wilmots zijne frank (of is het zijnen Braziliaanse Real) dat Lukaku niet echt zijn beste match aan het spelen is en mag Origi hem vervangen. De verstandigste beslissing sinds jaren blijkt later. Romelu is heel kwaad, op den trainer, op zijn medespelers en vooral op zichzelf en zet zich scheldend en mokkend en met alles smijtend op de bank.
 
Witsel krijgt geel, Alderweireld krijgt geel en Mertens die volledig op is omdat hij de enige is die gewerkt heeft,  wordt vervangen door Mirallas.
 
En dan na 80 minuten slaapverwekkend voetbal, zien de Belgen ineens het licht. Ze beginnen zowaar te sjotten en zo'n 7 minuten voor tijd kan Origi een schitterende assist van Hazard omzetten in een heus doelpunt. 1 - 0 voor onze Duivels, de tribune gaat compleet uit de bol en ook in menig huiskamer zal men zich schor geroepen hebben. Onder het motto beter laat dan nooit krijgen we zelf nog 5 minuten waar voor ons geld. Duivels die spelen zoals het hoort, wat ons nog een sprankeltje hoop geeft voor het vervolg donderdag.
 
Ja het is waar, we hebben gewonnen, maar of het echt met opgeheven hoofd kan zijn, laat ik in het midden. De slogan : Keep calm and beat Russia, werd iets té letterlijk genomen."

Tris in Brazil
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto