U bent hier

Tris in Brasil (8): "België wint van grote en kleine Kimmen"

Internationaal
27.06.2014 - 20.37u
Door: Peter Caers
Tris: "Onze Duivels spelen tegen Zuid Korea, een ploeg met veel grote en kleine Kimmen. Inzet : doorgaan naar de achtste finale als groepsleider. Volgens het boekje mochten de Koreanen geen gevaar vormen, maar die mannen vechten als leeuwen en zijn duidelijk niet van plan om zich zonder slag of stoot gewonnen te geven.
 
Scheidsrechter van dienst is nen Aussie en 't is er ene van het type dat niet met zich laat sollen. We gaan het aan den lijve ondervinden.
 
Een half uur in de wedstrijd laat Courtois zien waarom hij de beste keeper ter wereld is met een schitterende safe. Er volgen nog 2 hoekschoppen, de Zuid Koreanen vormen even een echt gevaar en Defour redt nog op de lijn.
Courtois herhaalt zijn kunstje nog minstens een keer of 5 in dees match. Geen bal passeert die man.
 
Drieske Mertens schiet regelmatig op doel maar kan niks echt afmaken en da zijn we van hem ni gewoon. Het is ni echt zijnen topdag en we zien hem regelmatig met zijn koppeke schudden.
 
En dan, net voor de rust slaat het noodlot toe. Defour krijgt rood. Met spijt in ons hart moeten we toegeven dat het terecht is. Hij trapt vol tegen het been van Kim en dat zijn fouten waarvan ge als speler weet dat ze afgestraft worden. Onze Belgen gaan met 10 man rusten en de sfeer is beneden alle peil.
 
De tweede helft beginnen we al direct met een gele kaart voor Dembele omdat hij Hong onderuit haalt. 't Is een heel ijverig arbiterke.
 
Wilmots voelt terecht aan dat het tijd wordt om in te grijpen. Onzen Dries gaat eruit en Origi neemt zijn plaats in en knappe gast Nacer Chadli mag Januzaj vervangen. Met het nieuw bloed komt er terug leven in het spel en het wordt spannend. Zo spannend dat de Marc het warm krijgt en zijn vest uitspeelt, maar die vlieger gaat niet op, Hij moet zijn vest terug aandoen want met zijn wit hemd bestaat er veel te veel gevaar dat men hem gaat verwarren met ne Zuid Koreaan. Yeah right!
 
Het wordt nog warmer als er een knappe actie van Origi komt. Hij trapt keihard naar doel, de Zuid Koreaanse keeper redt maar de bal blijft liggen en wie heeft hem gezien? Jawel, onze Jan die komt aangelopen. Hij trapt en den bal zit. Jan Vertonghen : from Zero to Hero. Den tactiek van Wilmots blijkt dus te werken : we gaan de Jan aanvoerder maken, dat is goed voor zijn zelfvertrouwen. Whatever, we staan voor met 0 - 1!
 
In de allerlaatste minuten wordt Mirallas nog, onder applaus vervangen  door Eden Hazard. De Koreanen schieten nog wakker in de toegevoegde tijd en doen nog een paar verdienstelijke pogingen om gelijk te maken, maar weer is daar Courtois. De rots in de branding, de man die geen enkele wedstrijd verliest, waar zelfs Messi voor bibbert en om heel eerlijk te zijn, degene waar we onze overwinning aan te danken hebben.
 
Maar zoals Jan Mulder zo dikwijls zegt, het zal ons een rotzorg wezen. De Belgen feesten weer, we gaan door naar de achtste finale met 9 op 9. Niks kan ons nu nog stoppen, wij worden Wereldkampioen (of zo voelt het toch tenminste vanavond)"
Tris in Brazil.
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto