Tris: "Een bewogen voetbalweekendje, zowel op als naast het plein, met toch wel een aantal memorabele momenten.   In de wedstrijd KV Mechelen -Cercle Brugge mag Liesbeth Homans de aftrap geven. En het moge duidelijk wezen, sjotten kan ze ni echt. Nu als ge er als politica uitziet gelijk Liesbeth speelt da absoluut gene rol, dan kunt ge u wel wa meer permitteren dan naast nen bal trappen. Ik ben er zeker van da nen boel mannen het haar willen vergeven.

Enig aandachtspuntje dat ik u wil meegeven Liesbethje, links ligt u absoluut ni, maar da wiste zelf al zeker?
 
De Buffalo's en Paars-Wit strijden dan weer voor de Herfsttitel. Da is eigenlijk zo iets gelijk ne schone stempel onder uw huiswerk van de juffrouw. Het is ni echt hetzelfde als een goed rapport, maar ge kunt fier zijn als ge hem kunt laten zien. We onthouden vooral dat de match onder een slecht gesternte begint als de scheids al bij aanvang het muntstukske laat vallen.

Hij heeft geen idee op welke kant het neergekomen is en zegt duidelijk, weete wa mannen, maakt er maar iets van. Da nemen ze bij Anderlecht dan ook letterlijk. De match eindigt op 0 - 2 na doelpunten van Mitrovic, die ondertussen gerust Aleksandar De Grote mag genoemd worden en Conte, die wa bescheidener is, maar het ook lang ni slecht doet.  Enige minpuntje is dat Tielemans en Mitrovic weer eens ruziën over wie de vrije trap mag nemen en Deschacht gelijk ne kleuterleider tussen moet komen. Ik voel daar onderliggende spanningen tussen die twee, en het zou wel eens om een vrouw kunnen gaan.
 
Ge moet daar ni van verschieten, want als ge het boek van Kevin De Bruyne leest, is Courtois ook al eens met die zijn lief gaan lopen. Ik heb ondertussen wel den indruk dat den Thibaut alles pakt, ni alleen ballen. Misschien eens overwegen om hem tegen Ijsland op te stellen als diepe spits want volgens de boekskes kan die gast ni alleen pakken maar ook scoren. 

Zou het met zijn lengte te maken hebben? Al goe da we den Toby nog hebben om onze naam in Engeland een beetje zuiver te houden. Bij Southampton is Alderweireld de man. Ni alleen voor zijn voetbalkunsten maar ook omdat zijn haar zo goed ligt. Daar schijnen heel wat Britten jaloers op te zijn, en terecht.
 
Ocharme Westerlo

Terug in België pakt Club Brugge Westerlo in met 5 - 0. Het is op den duur ni meer schoon om te zien. Allez, jawel, want er loopt wa schoon volk rond op het plein bij Club. Man, man, ik denk dat ik eens wa meer aandacht aan die hun matchen moet besteden en ook naast Preud'homme zag ik iets zitten dat ik eens van naderbij moet bestuderen. Het was alleen heel triestig voor Westel, zeker toen Castillo in de 88ste minuut een hattrick scoorde en zo de verpletterende eindscore op het bord zette.
 
Van Genk - Standard onthou ik vooral dat het nen hoop ambrasmakers zijn. Kara is een heetgebakerd manneke dat schijnbaar overloopt van den testosteron waar hij genen blijf mee weet. Misschien eens raad gaan vragen aan Courtois hoe dat hij dat op een andere manier kan kanaliseren want een match waar 7 minuten extra tijd bijkomt omdat zowel de supporters als de spelers op de vuist gaan, is geen reclame voor het Belgisch voetbal. Standard wint hier wel verdiend met 0 - 2.
 
En dan was er ook nog Lierse dat op Kortrijk compleet de mist inging door een owngoal van Wils en Lokeren - Beveren, dat eindigde in 3 - 0 cijfers. Goe gedaan van de mannen van Lokeren maar toch ne kleinen tip voor de ontwerper van de truitjes.
 
De gele lijn die doorloopt tot op het achterwerk van de spelers, zorgt voor wa optisch bedrog waardoor ge af en toe den indruk krijgt dat de mannen in hun bloot gat aan het spelen zijn. Ik geef het maar mee voor wat het waard is.
 
Naaktkalender Beerschot/Wilrijk
 
En nu we toch over bloot aan het spreken zijn. De naaktkalender die de spelers van Beerschot uitbrachten ten voordele van het gehandicaptenzwembad Dolfijntje, verkoopt van gene meter. Het is zo erg dat ze zelfs niet uit de drukkosten komen en dat de ploeg overweegt om uit eerlijke schaamte uit eigen kas 1000 euro te doneren aan het zwembad.
 
Als ik nu eerlijk mag zijn, wacht ik toch ook liever op de Cosmopolitan van volgende maand waarin Nacer Chadli in volle glorie te zien zal zijn. De preview was alleszins de moeite. Mijn exemplaar is alvast gereserveerd."
Tris