Tris: "

Het was druk in voetballand de afgelopen week, maar twee pareltjes kunnen we u toch niet onthouden. Eerst was er zaterdag in de Engelse competitie de match Everton - Chelsea. Smullen, want er stonden vier Rode Duivels in de basis. Lukaku en Mirallas bij Everton, Hazard en Courtois bij Chelsea. Ik wil hier toch wel tussen de plooien door effekes vertellen dat onzen Thibaut ni alleen ne keigoeie keeper is maar ook nog een fameuze talenknobbel. Hij speelde perfect tolk voor teamgenoot Costa toen die geïnterviewd werd door de Engelse pers. Het enige dat den Diego in 't Engels gezegd krijgt is : no habla Ingles, maar Courtois switchte zonder moeite van Engels naar Spaans en terug, met nen tongval alsof hij heel zijn leven in New Mexico gewoond had. Ge moet hem ni onderschatten, zo bleek nog maar eens.
 
Terug naar de wedstrijd waarbij iedereen echt wel 90 minuten lang op het puntje van zijn stoel zat. Binnen de minuut scoorde voornoemde Diego Costa voor Chelsea en bracht de stand op 0 - 1.  Twee minuten later maakte Ivanovic er al 0 - 2 van, alhoewel we moeten toegeven dat het ni echt terecht was, want hij stond eigenlijk, feitelijk buiten spel. Maar in een wedstrijd waar er op een goalke meer of minder ni gezien werd, kon dit nog net. Voor de rust kopt Mirallas de bal rakelings naast Courtois in doel en brengt de stand op 1 - 2. Iedereen heeft den halftime dringend nodig om te bekomen en een frisse pint te pakken.
 
20 minuten in de tweede helft maakt onzen Hazard ne knappe goal via het been van Coleman. Patat :  1 -3 en de match gaat nog een versnellingeske hoger. Steven Naismith maakt er 2 - 3 van, Matic zorgt voor 2 - 4 cijfers. Keeper Howard staat er zo waar beteuterd bij te kijken. Maar 2 minuten later neemt Samuel Eto'o wraak :
3- 4. Dit kunnen ze bij Chelsea niet laten gebeuren. Ramirez en Costa trappen nog rap respectievelijk 3 -5  en 3 - 6 in doel. Dit blijft de eindscore in een doldwaze wedstrijd en Chelsea blijft onbetwist leider.
 
Club Brugge-Anderlecht
 
In de Jupiler League stond topper Club Brugge - Anderlecht op de kalender. Laat ik eerst al zeggen dat ik ni direct fan ben van de roze truikes van Anderlecht. Zeker ni in combinatie met de geel schoenekes. Stijladvies blijft zich toch opdringen in de sportwereld of anders zijn al die sporters kleurenblind. Les Mauves laten het echter niet aan hun hart komen en nemen al direct voorsprong. Steven Defour bewijst wat hij waard is en zet onmiddellijk de 0 - 1 cijfers op het scorebord. Even later maakt Mitrovic er 0 -2 van.
 
Preud'homme staat te roepen en te tieren vanop de bank. Na zijn slippertje in Saudi kon hij kiezen tussen steniging ter plaatse of terug naar België en coach worden van Club Brugge. Hij koos voor de minste van 2 kwalen, alhoewel .... De Michel moet gedacht hebben : als het leven mij dan toch citroenen geeft kan ik er beter een goei fles Gin bijkopen en zodoende doet het ventje zijn best bij Club. Naar eigen zeggen heeft hij zich tijdens de pauze "een beetje boos" gemaakt. Ge kunt er gerust van zijn dat de mannen dik onder hun kl .... gekregen hebben want bij een vrije trap staan ze ineens met 3 te drummen om een doelpunt te maken en het is Jurgensens die erin slaagt. 2 - 1.
 
Even is er paniek wanneer de keikop van Mitrovic onzacht in aanraking komt met het al even harde hoofd van Douarte. Mitrovic verliest zelfs het bewustzijn. Maar in Servië zijn ze ietske meer gewoon, hij staat terug recht en het is Douarte die de rest van de match mag meespelen alsof hij figureert in The Return of The Mummie.
Engels trapt nog, al of niet per ongeluk, de gelijkmaker in doel en het pleit is bezegeld. 2 - 2 is de eindstand en Anderlecht blijft leider in het klassement.
 
Patrick Janssens is een boemerang
 
Naast het veld waren er nog een paar noemenswaardige gebeurtenissen. Stanley Menzo wordt ontslagen als coach bij Lierse. Ik vind het spijtig voor het manneke maar als ik mijn job ni goe doe vlieg ik ook buiten. En Patrick Janssens duikt op als Algemeen Directeur bij Genk. Als de supporters luidop scanderen dat ze "scheit hebben aan het beleid", verklaart de Patrick stoïcijns dat hij in Antwerpen wel wa meer gewoon is geweest. We kunnen hier in t Stad meeklappen van het boemerangeffect van de Janssens. Hoe harder da ge die weggooit, hoe rapper dattem terugkomt. Hopelijk houden ze hem nu een tijdje daar in Genk, maar de eerste wedstrijd tegen Oostende was al niet om over naar huis te schrijven. Wordt ongetwijfeld vervolgd."
Tris.