Tris: "

Het gaat niet goed met Manchester United in de Premier League, of zo dacht iedereen toch. De ploeg van Van Gaal kon zondag amper één punt pakken tegen Sunderland. Het enige punt nog wel tot hiertoe. Volgens de coach waren zijn jongens nog zwaar onder den indruk van de nederlaag tegen Swansea vorige week en spelers die psychologisch ni goe ineen zitten, spelen ni goe. Vraag dat maar aan onze Wilmots,  die kan een stukske meeklappen over psychologie.
 
Het tij leek nochtans te keren in de 17de minuut toen Juan Mata ManU met 0 - 1 op voorsprong bracht. De mannen begonnen zo waar te voetballen. Maar het mocht niet lang duren. Nog geen kwartier later kwam de tegengoal van Jack Rockwell en het pleit was bezegeld. 1 -1 bleef het tot op het einde.
 
Maar Van Gaal bleef deze keer niet bij de pakken zitten, zoals hij gewoonlijk placht te doen. Vandaag toverde hij een konijn uit zijn hoed. Of beter de leiding van Man United deed dit. Met gepaste trots deelden ze mee dat ze Angel Di Maria aan Real Madrid ontfutseld hebben. Volgens sommige bronnen voor 80 miljoen, volgens anderen maar voor een schamele 75 miljoen euro. Op een miljoentje of 5 wordt er hier ni gekeken. Een zakcentje voor den Angel. Waardoor nog maar eens de stelling bewezen wordt dat ge ni knap moet zijn om geld te verdienen. We kunnen Di Maria nu moeilijk moeder's mooiste noemen, maar sjotten kan em blijkbaar.
 
De ploeg die het wel goed doet in de Engelse competitie is Chelsea, met 6 punten op 6. 't Is moeilijk bescheiden te blijven als men weet dat dit uitsluitend dankzij onze Belgen is. We hebben genen dikke nek, maar we kunnen toch ni om de feiten heen. Thibaut Courtois bewees dat hij terecht het rugnummer 1 draagt bij de grote Engelse club. Hij hield elke bal buiten in de match tegen Leicester. De buitenlandse pers noemt hem een held en zijn naam wordt in één adem genoemd met deze van clubicoon Petr Cech. Wij hebben zo'n donkerbruin vermoeden dat den Thibaut zijn broodje ook gebakken is.
En terwijl Courtois de doelpunten van Leicester buitenhield, kwamen langs den andere kant de goals van Costa, maar vooral van onze Eden Hazard. Hij zette uiteindelijk de 2 - 0 op het scorebord. Vlaanderen, allez ja, België,  zendt zijn zonen uit en met succes. Ze veroveren zonder moeite de Britse harten.
 
Juist daarom is het ook zo spijtig dat Standard onderuit ging in de Champions League. Maar ja, het was tegen Zenit Sint-Petersburg en daar speelt Hulk bij. Jawel, de man voor wie ik alle andere matchen aan de kant schuif, de gast die de zon kan doen stralen op de meest sombere dag alleen door op het veld te komen. Wat hij niet kon waarmaken voor de Brazilianen, doet hij met gemak voor de Russen. Twee keer knalde hij de bal in doel en maakte hij af wat Gimenèz begonnen was. Met 3 - 0 kwam er een einde aan de CL droom van Standard.
 
De prijs voor pechvogel van de week gaat echter zonder twijfel naar Francesco Totti van AS Roma. Na de match tegen AEK Athena kreeg hij van de Grieken een trofee aangereikt voor zijn schitterende voetbalcarrière. Totti nam de trofee fier aan en liet hem dan prompt vallen. Ik riep nog zo hard ik kon dattem da dozeke ni zo scheef mocht houden, ik weet da uit ervaring met pateekes, maar het was niks gekort. Zowel de Grieken als Francesco gebaarden van krommen haas, maar heel de wereld had de letterlijke uitschuiver gezien.  Zo blijkt da ge dus ni alleen ni knap maar ook ni handig moet zijn om te kunnen sjotten. Maar die gasten laten het ni aan hun hart komen. Ze zullen in hun eigen denken da ge beter onhandig en lelijk kunt zijn in ne Ferrari dan in ne Prius, en gelijk hebben ze."
Tris