Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trofee Prijs Fonds Harzé voor Thomas More Mechelen en Don Bosco College Kortrijk : 'Baanbrekende, innovatieve ideeën!'

Fonds Harzé

Gisteravond werd de Trofee Prijs Fonds Harzé  in Congrescentrum De Pitte in het provinciaal  Domein De Schorre Boom onder ruime belangstelling uitgereikt. 

'Fonds Harzé is ervan overtuigd dat er vooral in de schoot van het onderwijs mogelijk baanbrekende, innovatieve ideeën sluimeren en kunnen uitgewerkt worden', zegt Hilde Hanselaer (MVO).

'De prijs Fonds Harzé richt zich op de derde graad middelbaar (15+ onderwijs) en hogeschool- en universiteitsstudenten (18+ onderwijs).  De pijlers van het fonds zijn circulaire economie, recyclage, innovatie en MVO.'

De winnaars

'De jaarlijkse “Prijs Fonds Harzé” omvat een geldbedrag en een certificaat voor de deelnemende student(en) en een trofee Prijs Fonds Harzé (PFH) voor de school.  Het bedrag wordt aan de student(en) zelf toegewezen.

In de categorie middelbaar 15+ onderwijs gaat de prijs naar het Don Bosco College van Kortrijk voor hun project “Ik zie wat jij niet ziet” van de 3e graad rond bewustmaking van betere middelen om afval in te zamelen en te sorteren.

In de categorie 18+ studenten gaat de prijs naar Thomas More Hogeschool Mechelen voor het project KAFFA van Marijke Jans die kunstwerken en designmeubeltjes maakt van gebruikt koffiegruis.

De jury

De jury bestaat uit 9 personen die uit verschillende bedrijfssectoren  komen en allemaal hun eigen ervaring en netwerk beschikbaar stellen waardoor we in staat zijn om de projecten op alle aspecten te beoordelen en indien nodig te ondersteunen.

Koning Boudewijnstichting

Het Fonds Harzé wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.  De Stichting heeft een jarenlange ervaring met het beheren en ondersteunen van verschillende fondsen. Ze beheert enkel fondsen die de normen en waarden van de Stichting onderschrijven en die een gelijklopend filantropisch gedachtengoed hanteren.

Als Fonds Harzé vinden we het belangrijk om op deze manier vertrouwen te schenken aan onze doelgroep en een correct verloop van de selectie en evaluatie van de ingediende dossiers te kunnen garanderen.

De trofee

Kunstenares Agnes Janssens uit Olen heeft voor ons de trofee voor de scholen ontworpen. Ze heeft een passie voor gerecycleerde materialen en gebruikt verschillende afvalstromen als grondstof voor haar kunstwerken.

De trofee is gemaakt van gerecycleerd glas en symboliseert een levensboom, op die manier wordt ook het “nieuw leven” via circulariteit in de kijker gezet

Kennis maken met Fonds Harzé: www.fondsharze.be

Koning Boudewijnstichting:

 

Fonds Harzé

Fonds Harzé

Fonds Harzé

Fonds Harzé

Fonds Harzé

Fonds Harzé

Fonds Harzé

Deel dit artikel