U bent hier

Tuchtonderzoek naar OCMW-secretaris Grobbendonk

Grobbendonk
18.01.2014 - 07.05u
Door: Peter Caers

De etterbuil binnen het OCMW Grobbendonk is opengebarsten. De resultaten van een audit naar de werkwijze van het OCMW zijn vernietigend voor OCMW-secretaris Jan S.  De feiten zijn bijzonder erg. Het rapport vermeldt o.a. dat de secretaris de audit probeerde te verhinderen en personeel bedreigde en intimiteerde dat zich liet interviewen.

Burgemeester Cambré (Sp.a) beval een tuchtonderzoek naar de werkwijze van de secretaris.  Het onafhankelijke onderzoek, dat de gemeente 14.000 euro kostte, concludeert dat de OCMW-secretaris tegenover zijn personeel zijn boekje te buiten gaat.  Resultaten van eerdere audits werden gewoon genegeerd. 

De mensen die vonden dat de secretaris wel goed functioneert, hadden hun interview goed voorbereid en op elkaar afgestemd.  De audit raadt de raad van bestuur aan de secretaris te vervangen.

De audit is wel positief over de houding van de personeelsleden en vindt dat er in het woon-zorgcentrum De Wijngaard wel goed gewerkt wordt.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.  Foto OCMW-secretaris Jan S. in het midden / archief OCMW.

imageMeer nieuws

Sciensano waarschuwt voor impact van gewijzigde teststrategie op besmettingscijfers

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 30.10.2020 - 03.34u reading time3min

Sciensano heeft samen met UHasselt, een schatting gemaakt van het aantal besmettingen dat door het  gewijzigd testbeleid niet meer opgespoord wordt.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto