U bent hier

'Tuchtprocedure OCMW moet los staan van politiek, schending privacy in kranten'

Grobbendonk
07.12.2014 - 21.51u
Door: Herman Gezelle

'De N-VA Grobbendonk-Bouwel heeft de afgelopen maanden met verbazing de krantenartikels gelezen over de tuchtprocedure tegen de OCMW-secretaris van Grobbendonk in de publicaties van het Mediahuis (GVA/ Nieuwsblad). Deze week was het opnieuw prijs.'

Peter Van Pelt, voorzitter N-VA Grobbendonk & Bouwel reageert fel : 'De maat is vol. Tuchtdossiers tegen personeelsleden zijn persoonlijke dossiers waarbij de betrokkenen recht hebben op een eerlijk en onpartijdige behandeling van hun dossier en waarbij het recht op privacy moet gerespecteerd worden.
 
De betrokken journalist van Mediahuis tracht met zware onwaarheden en duidelijk gekleurde berichtgeving een sfeer van verdachtmakingen te  creëren met als enige bedoeling om schade te veroorzaken. Van journalistieke correctheid en deontologie is in deze zaak al lang geen sprake meer.

Alle  OCMW-mandatarissen zijn gehouden aan hun beroepsgeheim,  ook in dit dossier zodat de N-VA op geen enkele wijze inhoudelijk op dit dossier ingaat. De N-VA wenst wel te benadrukken dat bij een tuchtprocedure geheim wordt gestemd zodat geen van de raadsleden weet wat de andere raadsleden hebben gestemd.'

Algemeen belang

Peter Van Pelt : 'Daarnaast willen wij de mythe doorbreken dat het tuchtdossier van de OCMW-secretaris een "oorlog" aanwakkert binnen de gemeentecoalitie. Een tuchtdossier is immers een juridisch dossier en geen politiek dossier, en de OCMW-raad oordeelt in zulk dossier als rechtsprekend orgaan en niet als politiek orgaan.

De N-VA Grobbendonk-Bouwel zal net als in het verleden ook in de toekomst loyaal de gemaakte afspraken binnen de gemeentelijke coalitie blijven uitvoeren en verdedigen. Het belang van de gemeente Grobbendonk en haar inwoners is dan ook onze sterkste drijfveer.

Geen partijbelangen, laat staan individuele belangen zullen onze werkwijze beïnvloeden', aldus Van Pelt.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto