Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tuinbouwafdeling kOsh valt in de prijzen

Tuinbouwafdeling kOsh Herentals Belbex

De Tuinbouwafdeling van kOsh Herentals is bekroond als winnaar van de bekende  ontwerpwedstrijd georganiseerd door de beroepsvereniging van de Belgische boomkwekersfederatie Belbex.

Op deze manier wil Belbex talentvolle jongeren stimuleren om in de sector verder door te groeien.

'Door deze overwinning hebben we met onze tuinbouwleerlingen een plantencheque in ontvangst mogen nemen ter waarde van €1.200 geschonken door de organisatie Belbex', zegt begeleidend projectleerkracht Nick Gladines.

'Het ontwerp werd mee uitgewerkt door de klasgroep van het 6e jaar tuinbouw. Binnen de Campus van kOsh23 ELT vinden er momenteel grondige renovatiewerken plaats. Ondertussen is ook de historische voorgevel volledig gerenoveerd. Het winnend ontwerp vormt een tuinplan voor de heraanleg van de voortuinstrook bij deze historische gevel langs de Collegestraat.

Bij de opmaak van dit ontwerp werd er ook rekening gehouden met ontharding, het gebruik van klimaatvriendelijke beplanting met de nadruk op biodiversiteit en hun inheemse eigenschappen. Na oplevering van de renovatiewerkzaamheden in de zomer, zou het ontwerp in het najaar ook effectief aangelegd worden door onze leerlingen.

De overwinning vormt een mooie beloning voor de dagelijkse inzet van onze leerlingen binnen onze tuinbouwfdeling. Uiteraard danken we deze overwinning ook aan de steun en de stemmen van onze medeleerlingen, collega's, ouders en sympathisanten', besluit Nick Gladines.

 

Tuinbouwafdeling kOsh Herentals Belbex

Deel dit artikel