Op de eerste speeldag van de competitie in 2e provinciale moest promovendus HBBC naar Turnhout afzakken. HBBC begon slaperig aan de match en ex-HBBC speler Detlef Mostaert zag zijn team 10 punten voorstaan na kwart 1 (17-7).

In het 2e kwart dan toch een sterk HBBC, vooral in defense werd er zeer hard gewerkt en de punten kwamen bijgevolg veel makkelijker in aanval, 26 – 33 voorsprong bij de rust voor Herentals.

In de 2e helft werd er op hetzelfde elan verder gegaan en HBBC kwam nooit meer in de problemen. Dankzij een goed laatste kwart werd de kloof uiteindelijk nog bijna 20 punten.

Een goede start voor Herentalse, volgende week staat de eerste thuismatch op het programma om 20u in De Vesten tegen Olicsa Antwerpen.

Q1: 17 – 7; Q2: 9 – 26 (26 – 33); Q3: 13 – 14 (39 – 47); Q4: 9 – 19 (48 – 66).

Speelden voor HBBC:

Floris Coninckx: 4; Jef De Belser: 2; Nathan Valckx; Brent Laeremans: 4; Johnbosco Onyema; Daan Sterckx: 19; Tom Van Beeck: 13; Jiri Ruysink: 5; Steven Simons: 3; Niels Van Grieken; Louis Ceuppens: 15; Sam Stickens: 1.