U bent hier

Turnhout Royale Grote Markt

Kempen regio | Neteland
12.07.2017 - 21.46u
Door: Mark Jaspers

Op de nationale feestdag van 21 juli mag er gefeest worden op het gratis koninklijke muziekfe(e)stival Turnhout Royale.  Voor het 4e jaar op rij wordt Turnhout Royale op de Grote Markt een mini uitgave van Rockin' Around Turnhout.  Niet verwonderlijk als je weet dat Turnhout Royale ontsproot aan de koker van Grasshopper vzw, organisator van het succesvolle Rockin' Around Turnhout dat de hoofdstad van de Kempen wereldwijd op de muziekkaart zette.

Turnhout Royale is kleinschaliger maar daarom des te gezelliger en speelt zich helemaal af op de Grote Markt waar niet minder dan vier rock and roll bands zich van hun beste kant zullen laten zien en horen waarbij op geen ene oude Belgische Frank werd gekeken en twee groepen helemaal uit Amerika overkomen :

The Delta Bombers uit Las Vegas onder leiding van wolfmens Chris Moinichen zijn sinds hun ontstaan in 2008 een van de beste kruisbestuivingen tussen rock and roll en blues met de verwoestende kracht van een orkaan, de in 2003 in Venice, Florida opgerichte Gas House Gorillas zijn minder bekend maar zeker niet onbemind en vermengen big band swing, jump blues, roots rock en zelfs pop tot garage rockabilly met een punk esthetiek : denk aan een mix van Cab Calloway, Illinois Jacquet, Johnny Ramone en Freddie Mercury.

Maryann & the Tri-Tones komen helemaal uit Estland met twee fantastisch rockende albums onder de arm van bevallige zangeres Mariann Lants en daarbovenop krijgt u als joker een van de beste bands van eigen bodem : The Big Time Bossmen brachten dit voorjaar het internationaal gewaardeerd album debuut Working On A Plan uit dat hen tot dusver optredens opleverde in Nederland, Duitsland, Zweden en Engeland (de Rockabilly Rave)....

en dus ook op Turnhout Royale. De hele boel zal vakkundig aan elkaar geschreeuwd worden door host with the most MC Frantic Franky die zodra hij een podium ziet niet kan nalaten er op te klimmen en tussen de live bands door draait DJ Boule (B) voor u de beste plaatjes uit de oude doosch.

Aangezien de toekomst aan de jeugd is worden de allerkleinste rockertjes verwend met randanimatie (springkasteel (en), kindergrime & fun-tattoos, bellenblazen, etc...) en ook aan een natje en een droogje in stijl is gedacht : Belgische frieten (hoe kan het anders op onze nationale feestdag) bij de retro frituur, een fris pintje of frisdrank wordt u aangeboden door de eigen Grasshopper crew.

Omdat het feest is, is de toegang tot het festival en alle randanimatie en kinderattracties helemaal gratis. Iedereen welkom vanaf 14u op de Grote Markt - einde 22u.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto