VVW (Vlaamse Vereniging voor Watersport) Turnhout neemt deel aan "Dé Watersportdag" een initiatief van Sport Vlaanderen sinds 2009.

Het is eigenlijk een watersportweekend, deze lente op zaterdag 7 en zondag 8 mei van 10 tot 17 u.

'Dus nu opnieuw dé gelegenheid om eens te proeven van watersport. Je kan gratis meezeilen', zegt Jan Proost, voorzitter V.V.W. Turnhout.

'Voor onze club is de deelname stilaan een traditie geworden. Alle jaren nam VVW Turnhout deel aan Dé Watersportdag, spijtig genoeg mochten we de voorbije twee de organisatie niet doen wegens Corona-beperkingen.
Het promoten van de zeilsport draagt de club hoog in het vaandel.

VVW Turnhout is een van de beste watersportclubs van Vlaanderen. Hoewel het een minder bekende sporttak is, waaraan sommigen verkeerdelijk een elitair karakter koppelen, neemt de interesse de laatste jaren sterk toe.

Zeilen is helemaal niet duur, het is eerder een goedkope en bovenal gezonde sport. Kom zelf ontdekken hoe het is om te genieten van de natuurelementen, wat niet onbelangrijk is in deze tijdrovende hedendaagse maatschappij.

Meer dan 120 Kempense gezinnen zijn lid van de club, dat zijn meer dan 300 leden.

Elk weekend opnieuw ontdekken ze, met het hele gezin, hoe leuk de sport is. Je kan immers individueel of in familieverband zeilen, en zowel competitief als recreatief.

Boten heb je ook in allerlei vormen en maten. Van gezinsboten waar je met z'n vieren leuk keuvelend ronddobbert, over flink presterende tweemansboten, tot snelle sportieve eenmansboten. Vanaf 8 jaar kunnen kinderen individueel met een bootje het water op en zeilende tachtigers zijn een veel voorkomend fenomeen.

Het jaarlijkse cursusaanbod van onze club is riant, zowel voor beginners als gevorderden:

Op amper 5 dagen word je wegwijs gemaakt in de mythes van de zeilsport.
Ook dit jaar worden in juli en augustus weer cursussen ingepland, meestal van maandag tot vrijdag.
Er zijn 200 beschikbare plaatsen, waarvan er al meer dan 80 ingenomen zijn.
Enkel snelle beslissers kunnen dit jaar nog proeven van de zeilsport.

Mis de boot niet en kom kennis maken met de watersport aan de Melle-vijver aan De Picken in Turnhout, tijdens de watersportdagen om zaterdag 7 en zondag 8 mei van 10 tot 17u.'

Meer info vind je op www.ikwatersport.be/clubs/vvw-turnhout (onder activiteiten).