Deze zomer vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een groot stuk van het fietspad op de Turnhoutsebaan (N140) in Lille. In de richting van Gierle wordt over een afstand van ongeveer één kilometer de betonnen toplaag volledig vervangen. Voorafgaand aan deze werken worden 129 bomen langs de weg gerooid. Deze voorbereidende werken starten op maandag 2 maart en zullen 2 weken duren.

Daarnaast zal in Lille ook het wegdek van de Gierlebaan (N140) ter hoogte van het kruispunt met de Wechelsebaan (N153) vernieuwd worden. De werken aan het wegdek beginnen op maandag 9 maart en nemen één week in beslag. Om de duur van de hinder op de N140 te beperken worden beide werken gelijktijdig uitgevoerd.

Voorbereidende werken heraanleg fietspad (2 – 13 maart)

Langs beide kanten van de Turnhoutsebaan, ter hoogte van het Giels bos, worden er bomen gerooid. Het vellen van de bomen is nodig omdat de boomwortels op verschillende plaatsen het fietspad omhoog duwen, waardoor het er erg oneffen bij ligt.

Voor fietsers is dat oncomfortabel en onveilig. Dat wordt nu aangepakt met de vernieuwing van het fietspad. Na de heraanleg van het fietspad worden er nieuwe, jonge inlandse eiken aangeplant.

Week onderhoudswerken aan Gierlebaan (9 – 13 maart)

Op het stuk Gierlebaan tussen het kruispunt met de Wechelsebaan en de zijstraat Eikenlaan wordt de betonlaag van de rijweg opgebroken en vervangen door asfalt. Deze ingreep moet de veiligheid en het comfort van de weggebruikers verbeteren.

De weg wordt ter hoogte van de werf afgesloten voor doorgaand verkeer. Daarnaast worden er lokaal ook 2 betonherstellingen uitgevoerd, maar hierbij wordt telkens slechts 1 rijstrook ingenomen.

Hinder voor het verkeer

De Turnhoutsebaan (N140) wordt tijdens het rooien van de bomen niet afgesloten. De doorgang zal mogelijk wel stroef verlopen omdat bij het vellen van iedere boom, het verkeer even wordt tegengehouden uit veiligheidsoverwegingen.

De werken worden uitgevoerd buiten de ochtend- en avondspits om de hinder te verminderen.

Tijdens de werken aan de Gierlebaan (N140) wordt de weg een week lang afgesloten voor doorgaand verkeer. Er wordt een omleiding voorzien via de E34. Het verkeer van Lille naar Gierle neemt de E34 via oprit 21 en verlaat de snelweg via afrit 22. Om naar Lille te rijden, neemt men oprit 22 en verlaat men de E34 via afrit 21.

Omleidingen De Lijn

Tijdens de werkzaamheden op de N140 worden de bussen van De Lijn met nummer 210 en 213 omgeleid. De bushaltes Lille dorp, kruispunt Gierlebaan en Hoeksken zullen niet bediend worden door die lijnen. Voor meer informatie over de omleidingen kan u terecht op de website van De Lijn: www.delijn.be