Wie ooit overmand werd door liefdesverdriet weet hoe helend de originele bluesmuziek kan werken om dat te kunnen relativeren. Vrijdag 8 april concerteren ze in Den Brigand.

Ook vandaag de dag nog is de melancholie in de muziek van blues- legendes zoals Muddy Waters een bron van inspiratie voor heel wat hedendaagse bluesbands.

De Tuxedo Swamp Blues Band uit Herentals ging 16 jaar geleden op zoek naar de roots van de blues en zo ontdekten ze de muziek van o.a. Sonny boy Williamson, Buddy Guy, Robert Johnson, T-Bone Walker en Muddy Waters.

Na een intensieve en succesvolle periode van samen muziek maken gingen de bandleden van de Tuxedo Swamp Blues Band  elk hun eigen weg.
Nieuwe muzikale projecten werden uitgeprobeerd, woon-, werk- en familieverplichtingen kwamen op het voorplan en de band rolde ongepland in een rustpauze. Tot vorig jaar de eerste voorzichtige come-back plannen gesmeed werden op de meest recente Swing In Thals  in Herentals.

Kurt decuyper, nieuw bij de Tuxedo Swamp Blues Band, verzorgt de zang en de ritme gitaar en voor een aantal nummers haalt Kurt ook nog eens zijn mondharmonica boven.

Op de bas Jacky Billet, die er al van bij het  prille begin bij was , 16 jaar geleden dus!

Toetsenbord  en bluesharp  zijn voor die andere bekende Herentalsenaar Bart Van Gelder.

Op de drum Hans Wouters van Homers Blues Band één van de neven project uit de beginperiode van de Tuxedo Swamp Blues Band.

David Neath speelt lead gitaar en het is ook onder zijn impuls dat de band opnieuw begon met repeteren.

Om het blues genre toegankelijk te maken voor het grote publiek heeft Tuxedo Swamp Blues Band opvallend veel vrolijke bluesdeuntjes in hun playlist opgenomen. Denk daarbij aan blues-stijlen zoals de Jump Blues , Shuffle Blues en Boegie Woegie Blues. Maar ze zijn ook niet benauwd om een echte blues traditional te spelen met bottleneck en steel guitar zonder drum en bas .

Bluesnummers  ‘to the t coveren’ is er bij de Tuxedo Swamp Blues Band niet bij. Ze houden zich wel aan de traditie maar steken de nummers vaak in een eigen jasje. Het zijn hoofdzakelijk nummers uit de periode van 1926 tot 1965.

Het resultaat van al hun repetities kan je nu vrijdag gaan beluisteren in café Den Brigand in Herentals.
Tuxedo Swamp Blues Band  dat is Blues op z’n best !

LIVE MUSIC
Tuxedo Swamp Blues Band
Vrijdag 8 april
Den Brigand . Bovenrij Herentals.
Inkom gratis
Aanvang 21u