TV VLAANDEREN lanceert vandaag een gloednieuw tv-abonnement via antenne in Vlaanderen en Brussel. Voor €9,95 per maand biedt de nieuwe formule Antenne TV 15 zenders aan via DVB-T2 in digitale kwaliteit.

Als één van de laatste regio's in Europa, met enkel een gratis aanbod via DVB-T (één, Canvas en Ketnet,... e.a.), krijgen Vlaanderen en Brussel nu dankzij TV VLAANDEREN een compleet tv-aanbod via de ether met de meest bekeken zenders.

15 TV-ZENDERS VIA DVB-T2 IN VLAANDEREN EN BRUSSEL

De verdeling van het tv-signaal gebeurt via het zenderpark van Norkring, wat mogelijk maakt dat Antenne TV beschikbaar is voor iedereen in Vlaanderen en Brussel. Er is geen internet, kabel of schotel voor nodig.

Het aanbod bestaat uit de meest bekeken zenders in Vlaanderen van Medialaan (vtm, Q2, Vitaya, Caz, vtmKzoom, Kadet), SBS Belgium (4, VIJF, ZES), de Nederlandse publieke zenders NPO 1, NPO 2 en NPO 3 en de Franstalige zenders RTL-TVI, Club RTL en Plug RTL.

"Er is al lang een groeiende vraag naar een eenvoudiger tv-abonnement met enkel de populairste zenders aan een scherpe prijs", zegt Yannick Altruy, Country Manager voor België bij M7 Group. "Bovendien was het tv-aanbod via de ether beperkt tot de gratis te ontvangen zenders van de VRT. We zijn dan ook zeer verheugd dat we met Antenne TV een competitief tv-aanbod lanceren met alle grote Vlaamse commerciële zenders, de Nederlandse NPO zenders en de Waalse RTL zenders."

INSPELEN OP MOBIEL TV-KIJKEN

Kiezen voor digitale tv via de ether is volgens Hans Troelstra, CEO van M7 Group, in een groeiende markt van mobiel tv-kijken, een logische evolutie en een ideale aanvulling op satelliet-tv.

"Met Antenne TV willen we inspelen op de huidige opmars van mobiel tv-kijken. Je hebt geen internet, kabel of schotel nodig. Dat maakt van Antenne TV een compact product dat je thuis kan gebruiken, of als tweede aansluiting in de slaapkamer, maar dat je tegelijkertijd ook kan meenemen op de camping, op de boot, op kot,... enz."

Wie Antenne TV in huis wilt nemen, kan voor €29 een DVB-T2 antenne aanschaffen die zowel binnen als buiten werkt. Voor een tv-toestel met DVB-T2 tuner is dan enkel nog een kaartlezer (CI+ module voor Antenne TV) nodig, die beschikbaar is voor €39.

Anders kan je ook een combipakket aanschaffen (CI+module met decoder voor DVB-T2) voor een tijdelijk lanceringsaanbod van €99. (pb)