Absolute magie zaterdagavond op TW Classic.   Bruce Springsteen heeft er een energiek marathonconcert gegeven. The Big Boss vuurde de ene hit na de andere af op het publiek. The Boss begon eraan iets voor 22 uur en stond om 00.30u nog altijd op het podium. Springsteen warmde het publiek vanuit de coulissen op met de leuze "Can you feel the spirit". Hij kwam theatraal het podium op en liep meteen een loopbrugje af naar het publiek toe. Hij opende de set met "Spirit in the night", een nummer van zijn eerste plaat. Daarna volgde de hit "Badlands".

Springsteen wisselde oude en nieuwe nummers af en gooide er ook een onverwachte cover tussen. In dit geval "Jailhouse rock" van Elvis Presley. Al na enkele nummers haalde hij verzoekjes op bij het publiek. Een emotioneel moment voor veel festivalgangers was de song "The river".  Bruce : pure magie.

Debbie Harry van Blondie met fluo outfit op het podium

Zo'n 60.000 waarvan ook veel uit de Kempen (zie foto's) waren naar TW Classic afgezakt. Het eendaagse festival was daarmee uitverkocht. De sfeer zat er vanmiddag al vroeg in dankzij het goede weer. Om 13 uur mocht Balthazar de lont in het kruitvat steken.

"Hallo wij zijn Balthazar. Bedankt om al zo vroeg en al met zovelen te komen", zei frontman Maarten Devoldere. De groep stond voor derde keer op de wei in Werchter deze zomer. Op 18 juni voor Werchter Boutique en vorige week donderdag op Rock Werchter.

Na Balthazar kwam Blondie  met zangeres Debbie Harry in een fluo outfit met pruik, het podium op. Ze schudde een roemloze jukebox aan hits uit haar mouw, gesteund door haar klassevolle band. De groep sloot zijn concerttournee af op TW Classic. "Dit is ons laatste concert. Voor ons dit een feest. Het is zo'n geweldig publiek. Dus dat kon niet misgaan", zei zangeres Debbie Harry in een reactie op Radio 1. Ze voegde er nog aan toe dat de groep niet de gewoonte heeft om zo vroeg op te staan om op te treden.

Rond 19 uur, bij het concert van Santana  stond het al bomvol op de weide. Carlos Santana had een tiental muzikanten mee op het podium.

Toch was het publiek vooral voor Bruce Springsteen gekomen en die gaf met zijn marathonoptreden meer dan waar voor zijn geld : perfectie, energie, emotie, full power.   (der)

'Bruce rules, the Big Boss for president, yes we can'.  Foto's Nnieuws.