U bent hier

TW Classic - Slechts vijfde van bezoekers koos voor openbaar vervoer

Nationaal
15.07.2019 - 18.00u
Door: Mark Jaspers

Slechts een op de vijf bezoekers van TW Classic in Werchter heeft zondag voor het openbaar vervoer gekozen. Dat blijkt maandag uit cijfers van De Lijn.

Op de E314 was het zondagnamiddag aanschuiven richting afrit Holsbeek, die leidt naar het Festivalpark van Werchter in Rotselaar. Ook de secundaire invalswegen slibden in de latere namiddag dicht.

Niet verwonderlijk, als we de cijfers mogen geloven: van de 55.000 bezoekers kozen er maar 11.000 voor het openbaar vervoer. Zowel de NMBS en De Lijn als organisator Live Nation deden nochtans grote inspanningen om het openbaar vervoer naar de festivalweide te promoten.

De Lijn zette zondag tientallen extra bussen in voor TW Classic. De Vlaamse vervoermaatschappij bracht muziekliefhebbers in twintig minuten van het station in Leuven naar het Festivalpark in Rotselaar en omgekeerd. De halte op de Wijgmaalsesteenweg lag op wandelafstand van de festivalweide. De bussen pendelden doorlopend tot maandagochtend 2 uur.

De NMBS legde speciale nachttreinen in met eindbestemming Oostende, Roeselare, Lokeren, Genk, Mol en Tongeren. De treinen richting Oostende, Roeselare, Lokeren en Genk vertrokken vanuit het station in Leuven en die naar Mol en Tongeren vanuit Aarschot. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto