U bent hier

Twaalf bedrijven uit regio behalen via Voka uniek certificaat van VN

Kempen regio | Neteland
27.10.2020 - 16.44u
Door: Mark Jaspers

Voor de allereerste keer krijgen twaalf bedrijven uit de regio Mechelen en Kempen een certificaat van de Verenigde Naties. De bedrijven hebben zich de afgelopen drie jaar, onder begeleiding van Voka - KvK Mechelen-Kempen, ingezet voor 360 duurzame acties op 17 verschillende domeinen.

SDG Pioneer. Zo mogen de twaalf bedrijven uit de regio Mechelen en Kempen zich vanaf vandaag noemen. Een erkenning die ze krijgen van de Verenigde Naties. SDG slaat op 'Sustainable Development Goals' of duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

Wie de bedrijven zijn?

BelOrta Sint-Katelijne-Waver
Willemen Construct NV Mechelen
Continental Automotive Benelux BV Mechelen
Smulders Arendonk
ODTH First Class Logistics Willebroek
Henco Industries NV Herentals
Pidpa Grobbendonk
A-kwadraat Turnhout
Renotec Geel
Coöperatie Hoogstraten cv Hoogstraten
OVAM Mechelen
Voka - KvK Mechelen-Kempen Mechelen/Geel

360 duurzame acties

De twaalf ondernemingen – ook de Voka-Kamer in Mechelen en Kempen krijgt het certificaat - hebben samen 360 duurzame acties volbracht. "Het Voka Charter Duurzaam Ondernemen is daarbij een goed hulpmiddel. Om duurzaam ondernemen bij Pidpa concreet vorm te geven", zegt Eddy Troosters, CEO van Pidpa.

"Dankzij de actielijsten werken de verschillende diensten, directies en disciplines samen rond alle 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen binnen het bedrijf. Zo ontstaat er een grotere synergie, een grotere betrokkenheid.

Wij zetten vooral in op een integrale aanpak van de waterhuishouding. Dat is een absolute must wanneer wij ook de volgende generaties willen laten genieten van (zuiver) water."

Ook bouwbedrijf Renotec is trots op het behalen van het VN-certificaat. "We kijken nu naar 2025 om samen verder duurzaam te groeien. Daartoe geven wij zeer veel opleidingen en hebben we een Academy uitgebouwd voor de loopbaanplanning van onze mensen", zegt Roeland Fraussen, afgevaardigd bestuurder.

Renotec won vorig jaar de Prijs Duurzaam Ondernemen van Voka – KvK Mechelen-Kempen.

Imagoboost

In totaal mogen dit jaar 100 bedrijven in België zich SDG Pioneer noemen. Voka heeft 88 van die 100 ondernemingen begeleid, 12 daarvan in de regio Mechelen-Kempen.

"We prediken niet alleen duurzaam ondernemen in ons 'Plan Samen Groeien', maar we maken het ook in de praktijk waar", zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka - KvK Mechelen-Kempen.

"De bedrijven hebben vooral gewerkt aan hun economische, ecologische en sociologische veerkracht, in het belang van de samenleving en onze planeet. Zoals het vergroenen van het wagenpark.

Of ze hebben hun omgeving meer betrokken bij hun bedrijfsvoering. Wie het charter krijgt, geeft het imago van zijn onderneming ook een serieuze boost. Maar niet alleen voor het imago engageren bedrijven zich.

Klanten, leveranciers en werknemers verwachten almaar vaker dat de gevraagde producten en diensten in faire omstandigheden worden gemaakt en geleverd.

Met respect voor mens en milieu", zeggen Myriam Heeremans, directeur Ondernemerschap en Guido Evens, Senior Adviseur Duurzaam Ondernemen bij Voka – KvK Mechelen-Kempen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto