Bij een controle van twee fietsers die zich niet aan de verkeersregels hielden en waarvan er één zonder licht fietste, sloegen de twee op de vlucht. Politieagenten konden de twee mannen terug opmerken en hen tegenhouden. De twee fietsen zijn gemerkt, maar de kentekens zijn weggevijld. De herkomst van de fietsen is onduidelijk.

Omdat er sterke aanwijzingen waren dat het om gestolen fietsen gaat, worden ze in beslaggenomen voor verder onderzoek. Even later betrapten dezelfde politieagenten deze twee personen op heterdaad bij het stelen van een fiets met geweld.

Beiden werden overmeesterd en gearresteerd. Het gaat om B.V., 19 jaar,  uit Herentals en P.S., 19 jaar uit Geel.

De onderzoeksrechter hield hen aan. De feiten vonden plaats in Geel.

Horen, zien en melden
De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout benadrukt in al haar communicatie het belang om verdachte zaken te melden. Hierdoor heeft de politiezone al een paar zaken opgehelderd. Zie je iets dat verdacht is?

Aarzel dan niet om de politie onmiddellijk te verwittigen op het algemeen noodnummer 101 of rechtstreeks op het nummer 014 56 47 00 voor de gemeenten Geel, Laakdal en Meerhout. Op die manier kunnen we onze ploegen gericht aansturen en mogelijk puzzelstukjes in een onderzoek bij elkaar leggen.