Op donderdag 9 en vrijdag 10 februari voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) enkele opvolgingswerken uit in en rond de nieuwe Pallietertunnel in Lier.

Die zullen voor beperkte hinder zorgen voor het verkeer. Zo wordt de Pallietertunnel op donderdag per rijrichting gedurende een tweetal uur afgesloten. Het verkeer rijdt dan bovengronds.


Kernboringen en merkpunten

Vorig jaar werden de werken aan de Pallietertunnel en het bovengrondse kruispunt van de R16 met de N14 voltooid. In navolging van deze werken worden er nu enkele kwaliteitscontroles en opvolgingswerken uitgevoerd. Op verschillende locaties op het kruispunt (fietspad, rijbaan, betonnen kantstrook) zullen er kernboringen plaatsvinden om de kwaliteit van de nieuw aangelegde infrastructuur te controleren. Dergelijke proeven na aanleg zijn een standaardprocedure die gehanteerd wordt bij wegenwerken om de kwaliteit van het geleverde werk te beoordelen.

In de Pallietertunnel zelf gaat AWV merkpunten aanbrengen om uitzettingen van het beton te meten en op te volgen. In totaal komen er zo 9 merkpunten op de koppen en in het midden van de tunnel in beide richtingen.

Beperkte verkeershinder

Het aanbrengen van de merkpunten in de tunnel gebeurt met een hoogtewerker en vind plaats op donderdag 9 februari. De tunnel zal daarvoor ongeveer een tweetal uur afgesloten worden per rijrichting (buiten de spitsuren): rond 11.00u richting Aarschot en rond 13.00u richting Antwerpen. Het verkeer wordt dan bovengronds omgeleid.

De kernboringen gebeuren zowel op donderdag als op vrijdag en worden uitgevoerd met een mobiele werf. Op de locaties waar er gewerkt wordt kan het verkeer steeds passeren.