Op donderdag 17 en vrijdag 18 december 2020 voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit aan het wegdek van de Stationsstraat/Hoogzand (N15) in Westmeerbeek, Hulshout. De gewestweg is dan tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er wordt een lokale omleiding ingesteld.

Aanpassing wegdek

In Westmeerbeek telt het wegdek van de Stationsstraat/Hoogzand op een aantal plaatsen een smalle kasseistrook die dwars door de rijweg loopt. Onder invloed van de verkeersbelasting liggen deze stroken er erg oneffen bij. Een aannemer zal de kasseistroken opbreken en vervolgens asfalteren. De ingreep zal het rijcomfort verbeteren.

Verkeershinder

De werken zijn gepland op donderdag 17 en vrijdag 18 december, al verwacht de aannemer de werken op één dag te kunnen afronden. De Stationsstraat/Hoogzand is tijdens de werken in beide richtingen afgesloten tussen het kruispunt met de Tarweweg en het kruispunt met de Jozef Michielsstraat.

In de werfzone wordt wel een opening voorzien zodat de noord-zuidverbinding via Netestraat en Ramselsesteenweg steeds mogelijk blijft.

Doorgaand verkeer tussen Heist-op-den-Berg en Herselt/Westerlo volgt in beide richtingen een omleiding via Jozef Michielsstraat/Dieperstraat, Aarschotsesteenweg, Ramselsesteenweg, Houtvensesteenweg en Vennekensstraat.

Voor fietsers en voetgangers is er geen hinder, zij kunnen steeds passeren.
Zijstraten die in de werfzone vallen, zijn afgesloten ter hoogte van de Stationsstraat/Hoogzand.

Weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer en/of koude temperaturen kan de huidige planning nog wijzigen.