De correctionele rechtbank in Turnhout heeft een veertiger uit Roemenië tot een gevangenisstraf van 2 jaar veroordeeld voor oplichting en uitgifte van nagemaakte bankbiljetten. Hij moet ook 2.000 euro boete betalen.

De man maakte deel uit van een bende die een horecazaak in Herentals voor 75.000 euro heeft opgelicht. De horecazaak stond te koop. Leden van de bende hadden zich voorgedaan als kandidaat-kopers.

Ze hadden de eigenaar gevraagd om 75.000 euro cash geld te voorzien om de commissie van de makelaar te betalen. Toen ze zogezegd het geld kwam tellen, slaagden ze er in om de 75.000 euro te verwisselen door valse bankbiljetten.

De wisseltruc kwam pas aan het licht toen ze weer vertrokken waren. De bende zou op verschillende plaatsen in Europa dezelfde truc hebben uitgehaald. De meeste leden zijn spoorloos, maar een veertiger uit Roemenië kon in oktober worden opgepakt in zijn thuisland. Zijn vingerafdrukken stonden op een van de valse bankbiljetten van 500 euro. Hij draait nu ook op voor de schadevergoeding van 75.000 euro. (Belga)