Al jaren neemt hermelijn Stabbel tijdens de zomervakantie jong en oud mee op wandeltocht langs de mooiste plekjes van de Kempen. Dat zal ook dit jaar het geval zijn, al werd het concept van de wandelingen aangepast en coronaproof gemaakt.

De Stabbelwandelingen, die jaarlijks door de gemeenten Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Meerhout en Westerlo georganiseerd worden, krijgen dit jaar een lichtjes andere invulling.

De veiligheidsmaatregelen, die omwille van de coronacrisis van kracht zijn, laten het immers niet toe om grootschalige wandelevenementen met veel deelnemers te organiseren.

Opgeven staat echter niet in het woordenboek van de organisatoren, dus gingen zij creatief op zoek naar een oplossing om de duizenden Stabbelwandelaars niet in de kou te laten staan.

De Stabbelwandelingen vinden daarom dit jaar niet op één bepaalde dag in elke gemeente plaats, maar kunnen tot 15 september doorlopend gewandeld worden.

Elke gemeente heeft hiervoor twee wandelingen uitgewerkt: een korte kindvriendelijke wandeling (± 6 km) en een langere wandeling (± 12 km) voor de doorwinterde wandelaar.

Beide wandelingen volgen de bewegwijzering van de wandelknooppunten. Enkele cijfertjes met de opsomming van de knooppunten volstaan voor uren wandelplezier.

Wie heeft de wandelstok van Stabbel gestolen?

De hermelijn Stabbel is sinds jaar en dag het uithangbord van de Stabbelwandelingen. Stabbel heeft echter minder leuk nieuws: iemand heeft zijn lievelingswandelstok uit zijn huisje gestolen.

Stabbel roept de hulp in van alle jonge speurneuzen om hem te helpen om zijn wandelstok terug te vinden. Wie is de dader en waar heeft hij zich verstopt? Door alle korte lussen in de deelnemende gemeenten te wandelen wordt het mysterie stuk voor stuk ontrafeld.

Maar liefst zes leuke wandelingen dus die de kinderen deze zomer kunnen wandelen. Wie het mysterie van de wandelstok oplost, maakt bovendien kans op een leuke prijs!

Stabbelbrochure

De gratis brochure met de wegbeschrijving van de zes lange en zes korte Stabbelwandelingen (inclusief de opdrachten van het mysterie van de wandelstok) is verkrijgbaar in de infokantoren van de betrokken gemeenten. Je kunt de brochure ook downloaden via hun websites:

Toerisme Geel, Markt 1, 2440 Geel, www.visit-geel.be/Stabbel
Toerisme Herselt, VTC de Mixx, Asbroek 1H, 2230 Herselt, https://www.herselt.be/vrije-tijd/toerisme
Toerisme Hulshout, Booischotseweg 1, 2235 Hulshout, https://www.hulshout.be
Toerisme Laakdal, Markt 19, 2430 Laakdal, https://www.laakdal.be/toerisme
Toerisme Meerhout, Markt 1, 2450 Meerhout, https://www.meerhout.be
Toerisme Westerlo, Sint-Lambertusstraat 4, 2260 Westerlo, https://www.toerismewesterlo.be