Het Leuvense gerecht heeft twee mannen opgepakt die op 18 januari in Tremelo een man op zijn eigen oprit hadden aangevallen en in elkaar geslagen. Beiden zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en de raadkamer heeft hun voorlopige hechtenis intussen al met een maand verlengd. Dat meldt het Leuvense parket maandag.

De agressie vond op zaterdag 18 januari 2020 plaats, rond 23.20 uur. Het 42-jarige slachtoffer werd toen door twee mannen aangevallen uit Tremelo toen hij buiten kwam om met zijn hond te gaan wandelen. De twee mannen zouden slagen en stampen hebben uitgedeeld en zouden ook met zware voorwerpen hebben geslagen. Na een tijdje stopten ze met slaan en verlieten de plaats.

Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij liep hoofdwonden, een klaplong, ribfracturen en zware kneuzingen op. Het parket stelde een wetsarts aan om de verwondingen van de man te onderzoeken. Hij liep een werkonbekwaamheid op.

De recherche van PZ BRT (Begijnendijk/Rotselaar/Tremelo) slaagde er na het bekijken van camerabeelden en getuigenverhoren in om twee verdachten van de slagen te identificeren. Het gaat om een 36-jarige man uit Sint-Katelijne-Waver en een 28-jarige man uit Heist-op-den-Berg.

De 36-jarige verdachte werd op vrijdag 24 januari gearresteerd. Hij werd de dag nadien voorgeleid bij de onderzoeksrechter en onder aanhoudingsbevel geplaatst. De man verscheen op 28 januari al voor de raadkamer, die zijn voorlopige hechtenis verlengde.

Op maandag 27 januari bood de tweede verdachte zich aan bij de politie. Ook hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en onder aanhoudingsbevel geplaatst. Hij verscheen op vrijdag 31 januari voor de raadkamer en zag ook zijn voorlopige hechtenis verlengd worden.

De beide verdachten ontkennen hun betrokkenheid bij de feiten. De recherche van PZ BRT onderzoekt de zaak verder onder leiding van de onderzoeksrechter.