Verkeer 's nachts over één rijstrook. Gisteren werd er op de E313 richting Antwerpen schade vastgesteld aan het wegdek ter hoogte van de rotonde in Wommelgem. Het gaat niet om een wegverzakking, maar om vorstschade aan vier brugvoegen. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal dit weekend gedurende twee nachten dringende herstellingswerken uitvoeren, nadat het gisteren al even een noodingreep deed. In de loop van 2018 worden de voegen volledig vernieuwd. Tijdens de twee nachten moet het verkeer richting Antwerpen over één rijstrook rijden. AWV en het Vlaams Verkeerscentrum (VVC) verwachten dan ook ernstige hinder op de E313 in Wommelgem.

Schade aan brugvoegen

Boven de rotonde van de R11 in Wommelgem telt de E313 snelweg in elke rijrichting twee bruggen die de rotonde overspannen. In de rijrichting Antwerpen is er na het winterweer van de voorbije dagen schade opgetreden aan de voegen van beide bruggen. Gisteren heeft het AWV onmiddellijk een eerste noodingreep uitgevoerd om het verkeer zo snel mogelijk vlot te krijgen. Nu wordt het wegdek ter hoogte van de voegen voorlopig hersteld in afwachting van een duurzame vernieuwing in de loop van volgend jaar. Een structurele vernieuwing kan immers niet in koude en natte weersomstandigheden uitgevoerd worden.

Twee nachten over één rijstrook

De herstellingswerken duren twee nachten: van vrijdag 15 op zaterdag 16 december (van 21u tot 9u) en van zondag 17 op maandag 18 december (van 19u tot 5u). Tijdens beide nachten moet het verkeer richting Antwerpen ter hoogte van de rotonde over één rijstrook passeren. Gezien de locatie van de herstellingswerken, op één van de drukste stukken van de E313, verwachten AWV en het Vlaams Verkeerscentrum ernstige hinder voor het verkeer. Wie richting Antwerpen moet, houdt best rekening met oplopende wachttijden.