U bent hier

Twee nieuwe speelterreintjes helpen kinderen door corona

Herenthout | Kempen regio
24.10.2020 - 11.08u
Door: Cait Van Rooy

Het gemeentebestuur van Herenthout heeft de ambitie om in 2022 de oorkonde 'Kindvriendelijke Steden en Gemeenten' te hernieuwen. Een gemeente goed voor kinderen, is immers een gemeente goed voor iedereen.

Een van de actieplannen om het label opnieuw te behalen en waarvoor budget werd voorzien in het meerjarenplan, is de aanleg van speelpleintjes.

Door de huidige coronacrisis werd de planning voor twee pleintjes naar voren geschoven om zo snel mogelijk extra buitenspeelmogelijkheden voor kinderen te creëren. Er werd in de afgelopen weken dan ook hard gewerkt zodat we tegen het einde van de maand de gloednieuwe speelpleintjes kunnen openen.

In de verkaveling Schuddeboske aan Uilenberg werd de centraal gelegen rotonde omgetoverd tot een echt speelparadijs. In Ten Hove aan de Bouwelse Steenweg werd het vrijliggend pleintje dan weer onder handen genomen en ingericht als speelplein.

Er is voor elk wat wils: klim- en klautertoestellen voor de echte avonturiers, duikelrekken voor de acrobaten, een nestschommel voor zij die het iets rustiger aan willen doen, een voetbalveld voor echte winnaars en een rustbank voor de iets oudere generatie.
Meer nieuws

Wedstrijden provinciaal voetbal Kempen Neteland

Kempen regio | Neteland 17.09.2021 - 19.34u reading time4min

3e Amateur B

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto