De Hasseltse strafrechter heeft twee Poolse kledingdieven van 44 en 35 jaar veroordeeld tot elk achttien maanden celstraf en een boete van achthonderd euro. Op 4 mei 2019 verwittigde de filiaalmanager van de Vatana in Pelt de politie, omdat hij de kledingdieven in zijn winkel bezig had gezien.

De twee waren met een partij kleding naar de pashokjes gegaan maar kwamen met minder kledingstukken terug eruit. In de paskamer ontdeden ze de kleding van de beveiliging en staken ze de gestolen spullen onder hun kleren.

De twee mannen reden in een Skoda met Poolse nummerplaten. Op 25 mei 2019 werd politie Lommel opgeroepen voor een verdacht voertuig met Pools kenteken dat gebruikt was bij de diefstal in de Vatana in Pelt. Een beklaagde bevond zich nog in de wagen waarin heel deel kledij met prijsk aartetiketjes lag, net als een magneet en materialen om alarmsystemen te omzeilen.

Op camerabeelden was tweede beklaagde te zien die voor de politie op de vlucht sloeg. Ook in de Alma in Geel was het duo op dievenpad geweest. In hun voertuig vond de politie ook een visitekaartje met de naam van de bed en breakfast in Beringen waar het tweetal logeerde.

De opgepakte Pool zei eerst dat de kleding bedoeld voor de communie van zijn nichtje. Hij vroeg de rechtbank clementie omdat hij in augustus zijn trouw in Polen gepland had. Hij vroeg uitstel maar de strafrechter veroordeelde hem en zijn kompaan tot achttien maanden cel. Dat verdict is zwaarder dan de strafvordering van de openbare aanklager, want die vroeg twaalf maanden cel.
De Skoda wagen en de magneet zijn verbeurd verklaard. (Belga)